Târgu-Mureş: S-a renovat şi clinica de Neurochirurgie de la SCJU Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua clinică se ridică la standardele europene
Noua clinică se ridică la standardele europene

Lucrările au costat peste 360 de mii de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii. După 29 de ani, noua clinică a fost transformată şi se ridică la standardele impuse de Uniunea Europeană

După trei luni de muncă asiduă, clinica de neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş a fost reabilitată complet. „Este vorba nu doar de un simplu zugrăvit ci trebuie să ştiţi că s-au schimbat complet instalaţiile sanitare şi instalaţiile electrice", a declarat Florin Gomotârceanu, managerul spitalului. Renovarea era mai mult decât necesară mai ales că această clinică nu a fost niciodată reabilitată de la construcţia spitalului din anul 1981. Pe lângă aceste renovări şi reabilitări, spaţiul din clinica de neurochirurgie a fost redistribuit astfel încât să fie conform cu cerinţele Uniunii Europene. „Practic, în acest moment, clinica noastră poate fi comparată cu clinicile moderne din Europa în ceea ce priveşte normele de civilizaţie şi confort pentru pacienţi. Mai rămâne doar să rezolvăm problema dotărilor, a echipamentului medical", a spus şi dr. Alexandru Lupşa, şeful secţiei de neurochirurgie. De altfel unele echipamente medicale au bătut recordul de longevitate. „Cei de la Siemens au venit şi au verificat aparatul nostru de anestezie şi au recunoscut că este aparatul care a funcţionat cel mai mult.70 la sută din timp a rulat în permanenţă", a declarat dr. Alexandru Lupşa.

La neurochirurgie se fac peste 2000 de operaţii pe an

Ca şi alte clinici din spital, şi clinica de neurochirurgie a cunoscut o evoluţie rapidă. „În primul rând s-a scăzut numărul paturilor. În zece ani s-au scos şapte paturi, fapt care a îmbunătăţit activitatea medicală", a mai spus dr. Alexandru Lupşa, şeful clinicii. Dacă în 1993, se efectuau aproximativ 350 de intervenţii chirurgicale pe an, în 2010 medicii şi asistentele de la clinica de neurochirurgie se pot lăuda cu peste 2000 de operaţii anual. Intersant este faptul că peste 70 la sută din pacienţi vin din afara judeţului Mureş. Renovarea şi recompartimentarea cliniciin de Neurochirurgie a costat peste 360 de mii de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii. În acest momentul la Clinica de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş există două săli de operaţii şi 53 de paturi pentru pacienţi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite