Târgu-Mureş: S-a plimbat în Brazilia şi Argentina pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul judeţean Teodor Giurgea a spart 13.600 de lei din banii judeţului într-o delegaţie în America de Sud. Comisarii Curţii de Conturi consideră că CJ Mureş a decontat ilegal deplasarea şi cere restituirea integrală a sumei cheltuite.

În 2008, Teodor Giurgea a avut parte de o vacanţă de vis, pe bani publici. „Şi-a făcut rost" de o delegaţie în Argentina şi Brazilia, unde s-a desfătat zile întregi pe banii contribuabililor. Numai că totul s-a năruit la întoarcerea în ţară, când s-a terzit că trebuie să îşi plătească - e drept, în rate - excursia în îndepăratat Americă de Sud. Planurile i-au fost date peste cap de comisarii Curţii de Conturi care au contat că decontul făcut de Consiliul Judeţean pentru plimbarea lui Giurgea a fost ilegal. „La Consiliul Judeţean Mureş s-a constatat faptul că au fost efectuate plăţi nelegale, în sumă de 13.600 de lei, prin achitarea unor cheltuieli nelegate de activitate a Consiliului Judeţean, reprezentând cheltuieli cu deplasarea în America de Sud a unui consilier judeţean, decontate în condiţiile în care, la întoarcerea din deplasare, nu au fost înaintate conducerii instituţiei concluzii şi propuneri în vederea valorificării rezultatelor deplasării", se precizează într-un raport privind finanţele publice locale, elaborat de Curtea de Conturi a României.

„În 2008, Curtea de Conturi a făcut verificări la Consiliul Judeţean. Atunci l-au acuzat pe domnul Giurgea, respectiv Consiliul Judeţean, că ar fi cheltuit, în mod ilegal, banii contribuabilior. Cauza este judecată la instanţele mureşene, atâta pot să vă spun", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Lokodi Edit.

A restituit o parte din bani

Consilierul judeţean se scuză şi  spune că excursia a fost, de fapt, o delegaţie oficială, aprobată de CJ Mureş. „Este vorba despre o delegaţie oficială, aprobată de de Consiliul Judeţean, în Brazilia şi în Argentina. A fost o întâlnire, la care a participat şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri. Am discutat despre teme oficiale, cum ar fi dezvoltarea turismului, şi despre un parteneriat de înfrăţire, de asociere, cu oraşul Sao Paolo. Curtea de Conturi a considerat că deplasarea a fost ilegală şi a cerut restituirea banilor cheltuiţi. Consiliul Judeţean a dat în judecată Curtea de Conturi, nu eu personal", a spus Tudor Giurgea.

Între timp, Giurgea  am restituit o parte din bani, urmând ca săptămâna aceasta să plătească şi ultima tranşă. „Dacă instanţa va decide împotriva mea, atunci eu mi-am achitat datoria. În cazul în care instanţa îmi dă dreptate, aştept restituirea banilor pe care i-am plătit", a declarat consilierul judeţean Teodor Giurgea.

Nereguli multe la CJSăptămâna trecută, Curtea de Conturi a emis o notificare prin care acuză Consiliul Judeţean Mureş că a aprobat, în mod ilegal, măriri de salarii de până la 75% pentru reprezentanţii unor direcţii, care se ocupau cu proiecte europene, altele decât Direcţia pentru proiecte europene. Şi această cauză urmează să se judece în instanţă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite