Târgu-Mureş: Roşu Barna mixează pentru cluburile din Ibiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rosso Bruno, după numele lui de scenă, este apreciat în cele mai cunoscute cluburi din străinătate. Este Dj Producător şi a lansat deja piese care au rulat pe posturile radio din România.

Primul contact cu lumea muzicii a fost la vârsta de şapte ani când a învâţat câte puţin din tainele acordeonului şi al chitarei. Timpul îi permitea pe atunci să facă şi dansuri moderne şi de societate la Casa de Cultură Mihai Eminescu. „La un moment dat însă m-am lăsat, dar îmi amintesc cu drag de acea perioadă. Am participat chiar şi la un concurs naţional de dans modern unde am obţinut locul II la solo. La 14 ani a început să mă atragă ideea de a fi Dj, un domeniu foarte vag în România, prin 1994. Eram la o petrecere şi am urmărit îndeaproape un prieten care punea muzică. M-a atras conexiunea aceea care s-a format între el şi micul public. Aşa a început totul”, povesteşte Barni.

Cunoscut şi peste hotare

Au urmat apoi ani întregi de muncă, timp în care Barni a învâţat tot ce s-a putut legat de această meserie. Acum, Rosso Bruno, după numele lui de scenă, este Dj producător şi omul care ne dă „Bună dimineaţa” în fiecare dimineaţă la Radio Son. „Mixez acolo unde sunt solicitat. Timp de şase ani am deţinut rezidenţiat în mai multe cluburi mureşene, după care am plecat în Spania. După întoarcerea mea în ţară, am demarat un proiect muzical alături de N-Tone şi Misha. Prima piesă „Crystal Wood” a fost semnată la Roton şi a rulat pe posturile radio din România. Recent am lansat un nou single „Somewhere close”, ultima piesă alături de Misha, care a decis să plece în străinătate. Formaţia a continuat cu o nouă cântăreaţă, Simona. Am înregistrat deja două piese care vor apărea foarte curând pe piaţă, iar primul concert îl vom avea pe data de 5 mai în clubul Apollo din Târgu-Mureş”, spune Barni. În calitate de Dj Producător, Barni activează în agenţia mureşeană Mix Mobile Dj şi are contracte semnate chiar şi peste hotare, în  Spania, Ungaria şi Germania.     

Inventivitatea sporeşte şansele

„Lumea este de părere că a fi Dj înseamnă a da din cateva butoane. Într-adevăr un Dj face asta o anumită perioadă de timp. De la un anumit nivel însă, dacă vrei într-adevăr să îţi faci meseria ca la carte, trebuie să fi inventiv, să produci piese, să aduci ceva nou. Acelaşi lucru se aplică şi altor domenii de activitate pentru că asta înseamnă progresul. Începi de la punct şi eviţi să stagnezi. Trebuie să fii original tot timpul, mai ales că, lumea evoluează haotic şi nicidecum treptat, aşa cum ar trebui”, este de părere Barni.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
R.B.: "Îmi doresc să reuşim să ajungem acolo unde ne-am propus, chiar dacă asta presupune multă muncă şi ore întregi de repetiţii. Visul oricărui artist este să cânte şi să mulţumească publicul".  

Ce faci când lumea nu dansează?
R.B.: "Te orientezi după cei din public şi încerci să îi manupulezi prin a le oferi puţin din ceea ce îşi doresc să audă, după care te întorci la stilul tău de a mixa. Oricum, în momentul în care un Dj este solicitat de un club, o petrecere privată sau diferite evenimente, în mare parte se ştie ce va cânta, pentru că fiecare are un stil care îl caracterizează". 

Ce-i place: Întotdeauna am admirat oamenii optimişti şi încrezători în forţele proprii. Raportându-mă la munca mea, mă simt ca acasă în mijlocul publicului pentru care cânt. De asemenea îmi place mult să călătoresc şi mă pot considera norocos din acest punct de vedere  pentru că munca mea presupune multe plecări în ţară şi în străinătate. Dacă ar fi să mă mut din România, aş alege Barcelona.

Ce nu-i place: Mă deranjează mult politica pentru că implică prea multe minciuni şi promisiuni aruncate în vânt, jocuri în culise, departe de ochii cetăţenilor băgaţi în seamă doar când trebuie să pună ştampila pe buletinul de vot. În mod cert este un instrument de manipulare în masă.

Profil:
Născut: 23 mai 1980
Studii: facultate în curs
Statut: Necăsătorit   

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite