Târgu-Mureş: Reabilitarea piscinei „Mircea Birău“, întârzie cu lunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de reparaţii la piscină, întârzie
Lucrările de reparaţii la piscină, întârzie

Lucrările ar fi trebuit să fie gata în octombrie, însă nici nu au început . Piscina „Ing. Mircea Birău" a fost închisă în iulie pentru reparaţii şi dezinfecţie. Lucrările ar fi trebuit finalizate în trei luni, însă nu au început nici în ziua de azi.

Târgumureşenii paisonaţi de înot au, într-adevăr, motive de îngrijorare. Lucrările de reparaţii la singura piscin publică acoperită din oraş nu au început încă, deşi ar fi trebuit s fie deja finalizate. „În momentul de faţă, tot ce pot să vă spun este că există negocieri între proiectant şi cel care trebuie să facă lucrările. Între timp nu s-au făcut lucrări la piscină şi nu se poate intra. Sincer, nu ştiu când se vor finaliza, pentru că negocierile se derulează şi în acest moment", a declarat Jánosi Levente, directorul piscinei „Ing. Mircea Birău".

„Este păcat că nu mai avem unde să mergem să facem sport, doar fotbal. Înotul este cel mai sănătos sport din câte exisă, dar pe vremea asta nu avem unde să mergem. Vara este uşor, că avem complexul Weekend, dar acum nu mai avem unde s facem mişcare", a spus Gábor Csaba, un fost abonat al piscinei „Mirecea Birău".

Ivestiţii de 1.800 de lei

Consilierii locali au votat, în luna martie, aprobarea sumei de 1.754 de lei pentru schimbarea acoperişului şi mansardarea clădiriiîn care funcţionează piscina. „Structura de rezistenţă a piscinei se prezintă într-o stare avansată de degradare din cauza coroziunii betonului armat. Este strict necesară o intervenţie majoră asupra structurii pentru evitarea unor accidente", , preciza, la acea dată, Janosi Levente, administratorul complexului.

O dată cu schimbarea acoperişului, ar fi fost pozibilă şi mansardarea zonei de odihnă situată lângă bazinul mare, în vederea amenajării unor săli de fitness, masaj, cosmetică şi a unei cofetării. „Deasupra centralei termice se poate amenaja o zonă adecvată pentru helioterapie şi odihnă", a mai precizat Janosi Levente.

Singura piscină publică

Piscina „Ing. Mircea Birău" din Târgu-Mureş, care funcţionează în cadrul fostului TCM, a fost dată în folosinţă în anul 1984 şi a trecut în administrarea Primăriei în anul 2003. De atunci s-au făcut o serie de investiţii, precum înlocuirea geamurilor şi a uşilor, a centralei termice şi a instalaţiei de tratare şi recirculare a apei din bazine.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite