Târgu-Mureş: Rămânem, din nou, fără apă caldă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 8.000 de apartamente au rămas din nou fără apă caldă
Peste 8.000 de apartamente au rămas din nou fără apă caldă

E.On gaz a sistat furnizarea de gaz către toate centralele de cartier ale Energomur. Peste 24.000 de târgumureşeni racordaţi la sistemul centralizat de încălzire au rămas fără apă caldă.

Măsura a fost luată din cauză că Energomur nu a respectat obligaţiile de plată stabilite în convenţia încheiată anul trecut. Compania consideră nejustificată acţiunea furnizorului de gaz, deoarece s-a aprobat deja o nouă convenţie de plată şi garantare. „Chiar dacă din varianta aprobată prin hotărârea sus-menţionată a fost eliminată o clauză, atât cuantumul datoriei, cât şi termenul de plată stabilit de E.On au fost acceptate de către părţi, Energomur, ca debitor şi Primăria Târgu-Mureş, ca garant. Potrivit noii convenţii, plăţile către E.On Gaz trebuie făcute până la 15 septembrie 2010", se arată în comunicatul remis de Energomur.

„Am plătit la timp datoriile care ne reveneau, nu aceasta e problema, ci faptul că n-am acceptat să ne lăsăm executaţi. Din punctul meu de vedere, Primăria n-o să poată plăti datoriile ce s-au adunat de la stat, acelea sunt problema de fapt", a subliniat viceprimarul Claudiu Maior. Datoriile restante către societate, din cauza subvenţiei neachitate de la nivel central, ajung la 16.883.668 de lei.

Veress Kálmán, pensionar

„Sunt pensionar. Am 80 de ani. Este incredibil că totul se întâmple atât de brusc"

 

Ioan Pol, şofer

„Este foarte rău. Oamenii se vor descurca greu. Mai ales acolo, unde sunt şi copii"

 

Leontina Sabău, pensionară

„Va fi foarte greu. Nu ştiu ce va fi din toamnă. Va trebui să încălzim apa pe sobă"

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite