Târgu-Mureş: Radu Crişan este noul manager de la IBCvT Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de boli cardiovasculare şi transplant are un nou manager. În locul interimarului Emil Făgărăşan a fost numit fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Radu Crişan.

Crişan a fost numit prin ordin de ministru. Fostul manager, Emil Făgărăşan urmează să ocupe funcţia de director medical. „Institutul de la Mureş are o importanţă strategică prin unicitatea lui şi prin faptul că va rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii. Dacă toată lumea îi recunoaşte meritele medicale, eu voi face tot ce îmi stă în putere ca acest institut să primească şi apreciere financiară" a decarat Radu Crişan.

Urmează evaluarea personalului şi echipamentului

Proaspăt numit în funcţie, Crişan vrea să facă în următoarele zile o evaluare a situaţiei Institutului. „Nu ştiu foarte multe în acest moment însă prioritatea mea numărul unu o reprezintă condiţiile medicale din clinică pentru a continua activitatea la cele mai înalte nivele" a spus Crişan. Noul manager este conştient de lipsa de personal din Institut, ceea ce reprezintă de altfel cea mai mare problemă. „Din câte cunosc eu, nici un medic specialist nu a plecat de la noi însă ne confruntăm cu probleme de personal. Gândiţi-vă că un medic chirurg trebuie să facă şapte ani de rezidenţiat plus alţi câţiva ani de specializare pentru a opera pe cord un copil, de exemplu" a precizat noul manager.  În acest moment la IBCVT Mureş există 215 paturi pentru pacienţi şi încă alte zece pentru însoţitori. De la numirea lui în funcţie, Crişan trebuie să stabilească noul consiliu de administraţie în termen de 30 de zile urmând ca după alte 30 de zile, să dea concurs pentru funcţia de manager al Institutului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite