Târgu-Mureş: Protocol româno-ungar pentru gospodărirea apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Guvernului României şi al celui maghiar au semnat astăzi, la Târgu Mureş, un protocol referitor la  gospodărirea şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră. Poluarea este principalul aspect urmărit de membrii comisiei.

„Trebuie să ne concentrăm asupra bazinul Dunării şi a Tisei. Nu trebuie să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în anul 2000, când a fost acea catastrofă ecologică la Baia Mare", a precizat Borbely Laszlo, ministrul Mediului. Atunci, digul de apărare a fostei scoietăţi SC Aurul Baia Mare s-a fisurat, iar 100.000 de metri cubi de ape încărcate cu cianuri au ajuns în mai multe râuri şi în Dunăre.

Între cele două ţări există, încă din 2003, un acord privind protecţia şi utilizarea apelor de frontieră. „Relaţia bilaterală pe domeniul hidrotehnic dintre cele două ţări este cea mai avansată din Europa. Comisia mixtă s-a reunit în aceste zile şi a aprobat două regulamente. Unul în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie a poluării şi unul în ceea ce priveşte gospodărirea apelor mici", a precizat Dan Cârlan, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite