Târgu-Mureş: Protest spontan la Ambulanţă, din cauza restanţelor la bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul servciului şi cel al CJAS dau vina unul pe altul, iar angajaţii suferă din cauza lor.Cei peste 300 de angajaţi ai Ambulanţei au de primit o restanţă salarială din luna februarie, însă banii s-au ...evaporat  

Angajaţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mureş sunt supăraţi foc pentru că nu şi-au mai primit o parte din salarii de aproape două luni. Este vorba despre o restanţă pe luna februarie, pe care li se promisese că o vor primi imediat după Paşte.

Pentru că nu şi-au primit banii nici până în ziua de azi, 30 dintre angajaţi au protestat astăzi în curtea Ambulanţei. „Este inadmisibil ce se întâmplă! Am ajuns oameni săraci, ne îmbrăcăm de la piaţa de vechituri. Ne duc de nas de fiecare dată", protestează Mathe Mihaly, unul dintre şoferii de la Ambulanţă. „Nu ne mai descurcăm deloc, avem rate la bănci, nu ştiu ce au de gând cu noi" spune şi Cristian Suciu, unul dintre asisteţii medicali.

Unde sunt banii?

Deşi conducerea le-a dat asigurări că lucrurile vor intra în normal, cei peste 300 de salariaţi ai serviciului şi-au pierdut răbdarea. Ba mai mult, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate spune că a virat banii pe care îi datora SAJ Mureş. „Din cunoştinţele mele, toate serviciile către Ambulanţa Mureş au fost decontate. Directorul de acolo gestionează toate fondurile şi împarte banii pentru salarii. Mai multe nu ştiu", a explicat Radu Crişan, preşedinte CJAS Mureş. Pe de altă parte, directorul Ambulanţei susţine că nu a avut fonduri sficiente pentru plata salariilor celor peste 300 de angajaţi din tot judeţul. Dacă situaţia nu se va reglementa, angajaţii de la Ambulanţa Mureş sunt hotărâţi să iasă în stradă.

Casetă cu poza Arafat

Vizta lui Raed Arafata fost anulată

Subsecretarul de stat Raed Arafat era aşteptat astăzi la Ambulanţa Mureş, împreună cu o comisie din Croaţia. Vizita, însă, a fost anulată din cauza protestului celor 30 de angajaţi, care au chemat ziariştii ca să le spună oful. „Voi sunteţi de vină, pentru că aţi chemat presa! Domnul Arafat nu o să mai vină. Dacă până acum nu aţi fost băgaţi în seamă, de acum încolo n-o să fiţi nici atât", i-a mustrat managerul servicului, Ion Ivanici, pe protestatari. Vorbele directorului nu au făcut altceva decât să aprindă şi mai tare spiritele.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite