Târgu-Mureş: Protest spontan al angajaţilor de la Energomur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Energomur vor salariile restante
Angajaţii Energomur vor salariile restante

Aproximativ o sută de angajaţi ai societăţii de termoficare din Târgu Mureş, Energomur, au protestat, miercuri, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna noiembrie şi deloc pe luna decembrie, iar alte contribuţii nu au fost virate, din cauza stării financiare precare a unităţii

Angajaţii Energomur au ieşit pe holurile societăţii şi în curte, cerând să discute cu directorul demisionar al societăţii, Andrea Bauer, care tocmai revenise de la o discuţie cu viceprimarul oraşului Claudiu Maior, referitoare la starea financiară precară a unităţii şi posibilele soluţii,
"Nu ne-am primit drepturile salariale pe luna noiembrie, având promisiunea că vor fi primite în perioada sărbătorilor de Crăciun. Până în momentul de faţă ni s-a virat 75 la sută din salariul aferent lunii noiembrie, iar pentru luna decembrie şansele sunt foarte mici. Este vorba de circa 230 de oameni, din care unii (circa 25 - n.r.) au plecat la RFV (societatea ungară care a concesionat o parte din sistemul de termoficare al oraşului - n.r.), dar nici ei nu şi-au primit salariile. Din ce ştim noi, nu s-au virat nici contribuţia la sindicat din iulie, deşi s-a reţinut pe statul de plată, nici datoriile faţă de stat, alocaţiile pentru copii", a declarat unul dintre liderii sindicatului Energosin din Energomur, Ioan Costea.

Bauer a spus că a primit de la viceprimarul oraşului Claudiu Maior asigurări că subvenţiile restante vor fi plătite, nu însă şi o soluţie privind plata salariilor compensatorii la care cei peste 200 de angajaţi ai Energomur ar avea dreptul, conform contractului colectiv de muncă, în cazul în care societatea dă faliment.

"Am primit răspunsul că există o Hotărâre de Guvern care s-a luat ieri (marţi - n.r.) şi că vor exista bani transferaţi pe ultimele zile din an. Nu sunt pentru salarii compensatorii, ci pentru plata subvenţiei sau a altor datorii", a spus Bauer.
Protestul angajaţilor s-a încheiat după circa două ore şi jumătate
Sursa: Mediafax

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite