Târgu-Mureş: Proiectul drumului ocolitor, blocat în Instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-a uscat bine cerneala peste hotărârea Consiliului Local din martie 2010 privind demararea lucrărilor la drumul ocolitor , care să lege cartierul Tudor Vladimirescu de Spitalul Clinic Judeţean, că deja actul normativ este atacat în Instanţă

Actul normativ este atacat în Instanţă de două asociaţii non-guvernamentale de mediu şi de către mureşeanca Kincses-Ajtay Maria, şefa disicplinei de toxicologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Finanţarea pentru proiect ar urma să fie obţinută de Primăria Târgu-Mureş prin Programul Operaţional Regional, asta în cazul în care ar fi depus până la sfârşitul acestei luni.

Proces la Tribunalul Bucureşti

Procesul intentat de cele două ONG-uri şi de mureşeanca Kincses-Ajtay Maria se va judeca la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind pentru data de 27 aprilie. „Am înaintat o acţiune la Tribunalul Bucureşti prin care contestăm decizia emisă anul trecut de Agenţia de Mediu Mureş, prin care se dădea acordul de mediu pentru defrişarea a 8,24 de hectare de pădure pentru realizarea drumul de legătură. Acţiunea doamnei Kincses vizează cele două hotărâri ale Consiliului Local Târgu-Mureş şi 25 martie, privind actualul proiect al drumului ocolitor",  a precizat Varga Istvan, preşedintele Asociaţiei „Civitas Nostra". Dat fiind procesele intentate, proiectul este blocat. „Acest drum e dorit de 99% dintre mureşeni. Am obţinut cele 17 avize de la Ministerul Mediului şi avem termen până la sfârşitul lunii să depunem proiectul pentru a obţine finanţarea europeană. Riscăm să pierdem finaţarea pentru că suntem frânaţi de oameni rău-intenţionaţi. Regret că pentru această joacă a lor oraşul riscă să piardă 8 milioane de euro, care vin prin programele europene", a precizat Dorin Florea, primarul municipiului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite