Târgu-Mureş: Program special de sărbători la farmacii, spitale şi operatori de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O serie de farmacii vor fi deschise non-stop
O serie de farmacii vor fi deschise non-stop

Farmaciile, spitalele şi operatorii de transport şi-au schimbat programul de sărbători. CFR Călători Mureş a suspendat pentru câteva zile şase trenuri cu plecare din Târgu-Mureş

Toată lumea vrea liber de sărbători. Cu toate acestea majoritatea unităţilor de urgenţă dar şi operatorii de transport au asigurat permanenţa chiar dacă orarele sunt uşor modificate. Serviciul SMURD Târgu-Mureş va funcţiona normal. Ba mai mult chiar şi elicopterul va fi în alertă timp de 12 ore.

De Crăciun şi revelion, UPU SMURD Târgu-Mureş va funcţiona la capacitate maximă. Vom avea 12 medici de gradă dintre care un medic de gardă pe ambulanţă timp de 24 de ore, unul pe elicopter timp de 12 ore, câte cinci medici pe ture de câte 12 ore şi 13 asistenţi. Fiecare gardă se va schimba la ora 20.00", a declarat Cristian Boeriu, coordonator SMURD Târgu-Mureş.

Farmaciile „non-stop" vor funcţiona normal

În caz de urgenţă, Colegiul Farmaciştilor Mureş a făcut un program special de sărbători. Pe lângă farmaciile „non-stop" care-şi vor respecta programul, în Târgu-Mureş vor mai fi deschise cu program şi altele.

Astfel de sărbători, farmacii „non-stop" se găsesc pe b-dul 1 decembrie 1918 nr.39 şi în Piaţa Victoriei nr. 35. Alte trei farmacii vor asigura un program semipermanent adică fără gardă de noapte. Acestea sunt farmaciile situate în Piaţa Trandafirilor nr. 16, pe strada Revoluţiei nr.5 şi B-dul 1 decembrie 1918 la nr. 182-184.

Schimbări de orar s-au făcut şi în ceea ce priveşte transportul în comun. Astfel Siletina, firma care asigură transportul inter-urban a postat deja pe site-ul propriu programul modificat. Cele mai mari schimbări s-au făcut în data de 25 şi 31 decembrie şi 1 ianuarie 2011. În zilele menţionate majoritatea autobuzelor vor circula din jumătate în jumătate de oră. Pe 31 decembrie autobuzele vor circula până la orele 20.00, oră de plecare de la capetele de linie iar pe 1 ianuarie autobuzele îşi vor începe traseele la ora 10.00. 

Şi CFR Călători a suspendat temporar câteva trenuri. Pe 25 decembrie şi 1 ianuarie nu vor circula trenurile Târgu-Mureş-Timişoara şi retur. Pe 24 şi 31 decembrie au fost suspendate trenurile Târgu-Mureş-Deda şi Târgu-Mureş- Războieni urmând ca pe 25 decembrie şi 1 ianuarie să se suspende retururile acestora.


Firmele care au autocare şi autobuze cu plecare din autogara Siletina au anunţat şi ele program special de sărbători. Astfel pe data de 25 decembrie şi 1 ianuarie nu circulă niciun autocar în direcţia Luduş, Cluj sau Bucureşti. Programele se reiau normal abia din data de 27 decembrie.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite