Târgu-Mureş: Profil / Sorina Crăciun: Sportiva de aur a Club Taekwondo Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Maria Crăciun - multiplă campioană
Sorina Maria Crăciun - multiplă campioană

În camera Sorinei păpuşile sau alte jucării nu prea au loc pentru că decorul îl fac medaliile, cupele şi diplomele. Şi mama Sorinei a făcut spt de performanţă: volei. Pe când Sorina avea trei luni a pozat în braţele mamei cu medalii la gât şi “mica joacă” cu predicţia viitorului s-a adeverit.

Încă nu a împlinit 10 ani, dar Sorina Maria Crăciun are un palmares de sportivă impresionant. În urmă cu aproape 4 ani a început acest sport şi de atunci nu a mai renunţat la visul ei.

Numai la final de 2009 sportiva a concurat la un campionat internaţional de Taekwondo de unde s-a întors cu o medalie de argint, iar apoi, la dinstanţă de câteva zile, la Cupa României, desfăşurată la Târgu Mureş, a câştigat tot ce se putea: aur la Cupa României pentru a doua oară consecutiv, aur la Cupa Mureşul, aur la Campionatul Naţional de Poomse, aur la dublu mixt şi bronz la dublu fete. Bineînţeles rezultatele nu erau posibile fără antrenamente cât se poate de serioase. “Am dat tot ce am putut din mine şi am încercat să fac tot ce am învăţat”, explică Sorina. Ea este multiplă campioană naţională la Taekwondo. La finalul anului clubul la care este legitimată, Asociaţia Sportivă Club Taekwondo Mureş a desemnat-o din nou sportiva anului.

Emoţii şi victorii

“Am văzut un afiş pe care scria haideţi la antrenamente, m-am gândit că o să fie un sport frumos, cu lovituri interesante. Şi tata mi-a zis să mă duc pentru că merită să încerc. La început eram doar eu cu antrenoarea, apoi au venit şi alţi colegi. Primul antrenament mi s-a părut un pic greu, şi la primul concurs am avut emoţii, am pierdut, dar atunci nu ştiam atâtea lovituri câte ştiu acum”, rememorează Sorina. Au urmat bătălii în campionate pe zone sau localităţi, campionatul naţional şi cupa României şi concursuri internaţionale. Foarte repede Sorina s-a transformat în campioană. “M-am gândit că dacă fac tot ce pot o să câştig, aşa mi-a zis şi antrenoarea, dacă muncesc o să ajung să fiu pe podium”, explică Sorina. Şi rezultatele confirmă: în  2007 Sorina a fost vicecampioană naţională şi a luat locul II la Cupa României, iar în 2008 şi 2009 a obţinut locurile I, atât în campionatul naţional cât şi în Cupa României. Titlurile au adus bucurie, împlinire şi selecţia în lotul naţional. Sportiva are şi centură roşie, iar părinţii săi visează ca Sorina să reprezinte România la olimpiadă... “Sunt bucuroasă când urc pe podium, sunt importante în obţinerea premiilor şi concentrarea şi curajul. Concentrarea te face mai puternic iar curajul să fii stăpân pe tine. Sunt bucuroasă şi pentru centura roşie, e un grad puternic în Taekwondo. Am să continui, toată lumea zice că sunt cea mai bună şi că trebuie să continui acest sport. Le mulţumesc celor care mă susţin”, a încheiat Sorina Maria Crăciun.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-a adus Moş Crăciun?

Mi-a adus o păpuşă “Albă ca zăpada” care vorbeşte engleză, cadouri cu Hannah Montana (serial TV american pentru adolescenţi, n.r), un trening şi multe dulciuri.

Cum e la şcoală?

Îmi place pentru că fac o mie de lucruri, îmi plac matematica, limba română, sportul. Colegii sunt şi mai buni şi mai răi, băieţii sunt mai problematici. 

Ce îţi doreşti pentru anul 2010?

Îmi doresc să iau din nou titlul de campioană naţională şi să fac cât mai multe puncte la concursuri, iar la la şcoală să obţin note mari şi premii.


Ce-i place

Îmi plac şi dansul, gimastica, şi anumite sporturi de iarnă. Acasă mă uit la televizor sau citest pe Internet. Mai exersez lovituri cu tatăl meu şi ascult muzică. Îmi plac antrenorii mei: Alecsandra Matei şi Octavian Bîgu. Împreună obţinem performanţe.


Ce nu-i place

Nu-mi place să mă trezesc de dimineaţă, în rest nu mă supără multe lucruri, vreau să gândesc pozitiv

Profil
Nume şi prenume
Sorina Maria Crăciun

Data şi locul naşterii
19 septembrie 2000, Târgu Mureş

Activitate
sportivă – Club Taekwondo Mureş
elevă clasa a III-a A, Gimnaziul Dacia

Stare civilă
necăsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite