Târgu-Mureş: Profesorii, obligaţi să restituie banii pe tichetele cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii mureşeni vor fi somaţi să restituie banii primiţi sub formă de tichete cadou din partea administraţiei locale, după ce reprezentanţii Curţii de Conturi Mureş au făcut controale la mai multe primării din judeţ.

„Deocamdată s-au făcut referate la primăriile din Şăulia, Lunca Bradului şi Valea Largă. Profesorii de la Valea Largă au primit deja somaţia pentru returnarea banilor. Sumele care vor trebui returnate vor depinde de cuantumul pe care l-a acordat fiecare primărie în parte. Spre exemplu , cei de la Valea Largă vor avea de plătit în jur de 1000 de lei, pentru  că au primit câte şase astfel de tichete. Curtea de Conturi se află acum si la Târgu-Mureş şi, cel mai probabil, vom primi şi noi somaţie. În Târgu-Mureş profesorii au primit trei tichete a câte 150 de lei fiecare, deci ar trebui să restituim 450 de lei“, declară Ioan Săcărea, preşedintele Sindicatului Spiru Haret Mureş.

Măsura i-a nemuţumit total pe dascăli, care sunt hotărâţi să depună contestaţie împotriva măsurii impuse de Curtea de Conturi.

„După ce că au fost puţini bani, mai trebuie să îi şi dăm înapoi acum. Ar fi fost mai indicat să nu îi mai ofere dacă până la urmă trebuie să plătim pentru acele tichete. Este revoltător ceea ce se întâmplă “, spune Otilia Stan, profesoară de matematică.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite