Târgu-Mureş: Profesoara bătăuşă din Sânpaul, exmatriculată (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei anchete interne, consiliul profesoral de la şcoala din Sânpaul a propus Inspectoratului Şcolar desfacerea contractului individual de muncă al dascălului.

După o lună de la incident, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a decis aplicarea pedepsei maxime pentru profesoara Cătălina Domnui. „În urma cercetării disciplinare la care doamna profesoară s-a supus, consiliul profesoral din Sânpaul a hotarât desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă", a declarat Dumitru Matei, inspector şcolar general.

image

Ancheta s-a prelungit din cauză că, imediat după incident, profesoara a intrat în concediu medical, fiind de negăsit. Inspectorul şcolar general, Dumitru Matei spune că decizia a fost luata după îndelungi discuţii şi cu reprezentanţii Şcolii Gheorghe Doja, unde Domnui este titulară. „Odată ce am obţinut şi avizul colegilor de aici, Inspectoratului Şcolar i-a revenit sarcina de a emite decizia prin care am solicitat eliberarea din învăţământ a doamnei profesoare" a completat Dumitru Matei.

Şi poliţistul a fost sancţionat

Incidentul dintre profesoara din Sânpaul şi poliţistul din localitate s-a petrecut pe 15 februarie. Atunci, Cătălina Domnui l-a pălmuit pe agentul de poliţie din localitate, care, la rândul lui, i-a întors palma. Gestul poliţistului a fost imediat sacnţionat de şefii lui. „În cazul poliţistului, măsura disciplinară luată a fost amânarea înaintării în grad, mutarea acestuia din comunitatea din Sânpaul neavând caracter disciplinar", a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt la IJP Mureş.

 

image

Liga Pro Europa a deschis o anchetă

Organizaţia pentru drepturile minorităţilor, Liga Pro Europa a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz. „În momentul de faţă, cazul profesoarei din Sânpaul este analizat în cadrul biroului Drepturilor Omului din cadrul Ligii Pro Europa, pentru că există o asimetrie în cazul sancţiunilor primite de cei doi protagonişti ai incidentului. Astfel, în timp ce profesoara a primit sancţiunea maximă, fiindu-i desfăcut contractul de muncă şi riscă să fie cercetată penal, poliţistul este încă activ", a precizat Smaranda Enache, preşedinta Ligii Pro Europa.

image

La auzul veştii că profesoara de limba română nu va mai preda la şcoala din Sâmpaul, localnicii s-au împarţit în două tabere. „Nu trebuia s-o dea afară, puteau s-o ierte" a spus o localnică. „Foarte bine că au dat-o afară. De multe ori mi-a venit copilul plângând de la şcoală că profesoara l-a agresat verbal", a s-a revoltat Bidi Alexandru din Sânpaul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite