Târgu-Mureş: Primii înscrişi la "Casa verde" au fost răsplătiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece mureşeni au primit dosarele pentru cofinanţare în cadrul programului „Casa verde". Subvenţiile sunt în valoare de 6000 de lei pentru panourile solare, respectiv 8000 de lei pentru pompele de căldură

Programul „Casa verde" iniţiat de Ministerul Mediului, tinde să prindă contur. Astăzi primii zece mureşeni au primit dosarele acceptate pentru cofinanţare direct din mâna ministrului Laszlo Borbely. „Este un proiect de succes asemănător programului „Rabla", un proiect care este cât se poate de concret şi de eficient. Educăm cetăţeanul să aleagă ECO şi se simte şi financiar la facturile de căldură" a declarat Laszlo Borbely, ministrul mediului. Trei din cei zece mureşeni care au primit dosarele fac parte din aceeaşi familie, familia Ţârlea. „Avem trei case, una eu, una fiul meu şi una fiica mea şi am vrut să ne punem panouri solare. Chiar dacă nu ar fi fost acest program, casa verde, noi tot am fi făcut aceste lucrări. Sunt bucuros că ni s-au acceptat dosarele pentru că mai reducem din cheltuieli" a declarat Victor Ţârlea din Târgu-Mureş.

Încă mai sunt bani

Programul casa verde este încă la început iar la nivelul judeţului Mureş s-au depus deja 340 de dosare pentru cofinanţare. Suma totală ar fi de aproape 2 milioane de lei. „Pentru judeţul Mureş ar mai fi în jur de 1,5 milioane de lei din totalul sumei alocate, asta înseamnă că încă aproape 300 de mureşeni încă mai pot depune dosare" a mai spus ministrul Borbely. Pentru a permite mureşenilor să execute lucrările, ministerul a prlungit termenul de depunere a facturilor până la 15 decembrie.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite