Târgu-Mureş: Primele camioane cu ajutoare au plecat în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camioanele, care aparţin Jandarmeriei, sunt pline cu paturi, saltele, pături şi alimente. Mureşenii au donat tot ce au putut, de la îmbrăcăminte, mobilă şi alimente, până la bani. Campania de colectare a ajutoarelor se încheie mâine seară.

Peste două mii de saci cu ajutoare pentru sinistraţii din Moldova s-au strâns în judeţul Mureş ca urmare a unei campanii iniţiate de organizaţia „Salvaţi Copiii", Prefectura Mureş, Primărie şi Jandarmeria Mureş. Majoritatea donatorilor au adus îmbrăcăminte şi alimente, dar au fost şi mureşeni care au donat bani. „Până în acest moment s-au strâns cam dou mi de saci cu îmbrăcăminte, 2.600 de lei şi câteva sute de kilograme de alimente şi apă. Am primit şi alte obiecte casnice, saltele, pături de mai bună sau mai proastă calitate", a spus Ramona Pop, membră a organizaţiei „Salvaţi Copiii" Mureş.

Donaţii de la elevi

Un alt gest de ajutorare pentru sinistraţii din Moldova a fost făcut de către elevii Liceului Industrial Avram Iancu. „Fiind un liceu industrial, elevii de la noi au tricotat, la cursurile practice, aproximativ 50 de pulovere, pe care au ţinut să le doneze celor năpăstuiţi de ape, din Moldova. Materialul nu este extraordinar, dar toate cele 50 de pulovere sunt nou-nouţe" a declarat Simona Duma, directoarea Liceului Industrial Avram Iancu din Târgu-Mureş.

Primul transport a plecat astăzi

Toate ajutoarele venite de la mureşeni au fost depozitate în sala de sport a Liceului Industrial Avram Iancu au luat, azi-dimineaţă,  drumul Moldovei. „Astăzi au plecat deja de la noi primele două camioane ale Jandarmeriei. Unul dintre ele este plin cu paturi, saltele, lenjerii de pat, îmbrăcăminte şi jucării, iar celălalt este încărcat cu alimente, ulei, zahăr, pâine, apă şi dulciuri pentru copii", a declarat Daniel Manea, purtător de cuvânt al IJJ Mureş. Combustibilul pentru maşinile care duc ajutoare a fost şi el donat de o benzinărie din oraş.

Ajutoarele vor ajunge la sinistraţii din localitatea Dorneşti din judeţul Suceava. Acolo au fost afectate de inundaţii 170 de familii care au, în total, 500 de copii. Alte două camioane cu ajutoare vor pleca luni către victimele dezastrului din Moldova.

Donaţii se mai pot face până mâine la ora 20.00, în corturile special amenajate în parcările de la Real şi Promenada Mall. Centre de colectare a ajutoarelor s-au organziat şi la Sighişoara, Luduş, Târnăveni sau Miercurea Nirajului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite