Târgu-Mureş: Primăvară fără inundaţii în judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână cu temperaturi demne de Polul Nord, în sfârşit avem parte de zile mai blânde

Reprezentanţii Centrului de Meteorologie spun că este posibil ca primăvara să-şi intre în drepturi de la începutul lunii martie. „Noi nu putem să facem o prognoză mai departe de zece zile, însă, atât cât ştim, vremea va continua să se încălzească. Cred că primăvara va veni atunci când este programată calendaristic, adică la începutul lunii martie", a declarat Makkai Grigore, şeful Centrului Meteorologic Local Târgu-Mureş.

Toată săptămâna va fi cald

Prognoza pe această săptămână arată că temperaturile vor continua să crească treptat. „Nimeni din ţară nu se mai încumetă să facă prognoze pe mai mult de zece zile. Asta pentru că vremea se schimbă şi în funcţie de factorii poluatori", a mai spus Makkai.

Reprezentantul Centrului Meteorologic a arătat că noxele gazoase emanate, în special dioxidul de carbon, dau un efect de seră care încălzeşte temperatura, însă există şi noxe pulbere emanate de poluatori mai mari, cum ar fi combinatele, care induc un efect de „perdea" împotriva radiaţiilor solare şi care dau un efect invers. Deocamdatată, însă, vremea se va încălzi treptat, ceea ce îi determină pe reprezentanţii Centrului Local de Meteorologie să afirme că sunt mici şansele ca judeţul Mureş să fie afectat de inundaţii în această primăvară. „Nu avem straturi atât de mari de zăpadă şi nici nu se va încălzi atât de brusc ca să ne gândim la eventuale inundaţii", a mai spus Makkai Grigore.

Şeful Centrului Local de Meteorologie a conchis că iarna este pe sfârşite, iar mureşenii nu vor mai îndura temperaturi scăzute până la finele anului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite