Târgu-Mureş: Primarul Dorin Florea dat în judecată pentru calomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Dorin Florea a fost dat în judecată pentru calomnie de către şefa disciplinei de toxicologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie  din Târgu-Mureş, Kincses Maria. Acesta l-a atacat în instanţă după ce edilul i-ar fi adresat cuvinte jignitoare în cadrul unei conferinţe de presă.

Reacţia dură de atunci a primarului a venit din cauza faptului că medicul Kincses Maria a contestat în instanţă hotărârea Consiliului Local referitoare la construirea drumului de legătură între cartierul Tudor şi spital. Din cauza contestaţiei,  proiectul ocolitoarei a fost deocamdată blocat, iar, potrivit primarului, oraşul riscă să piardă 16 milioane de euro din fonduri europene.

În vacanţă, pe banii lui Florea

Potrivit avocatului Kincses Elod, soţul reclamantei, dosarul împotriva primarului a fost depus deja la Judecătoria Târgu-Mureş. „Primarul a declarat în conferinţa de presă din 16 iunie, că profesor dr. Kincses Ajtay Maria este «derbedeu, lepră şi dereglat hormonal». Este afectată reputaţia dânsei, un profesor apreciat, cu o activitate didactică bogată", a spus avocatului. Daunele morale cerute primarului sunt de 45.000 de lei. „Dacă vom câştiga procesul, jumătate din bani îi vom folosi în scopuri caritabile, iar cu restul probabil vom merge într-o excursie", a precizat Kincses Elod.

În replică, Dorin Florea a spus că regretă cuvintele folosite şi că a vorbit la modul general. „Nu m-am referit în mod special la dânsa, ci a fost o stare de fapt. Eram suparat ca m-a dat în judecată. Ei nu-şi dau seama că oraşul poate pierde un program de 16 milioane de euro", a spus Florea.

Primul termen al procesului a fost fixat pentru data de 5 octombrie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite