Târgu-Mureş: Primăria va stabili un nou orar magazinelor din blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luna viitoare, magazinele şi barurile situate la parterul blocurilor nu vor mai avea voie să deschidă mai repede de ora 8.00.

Sute de mureşeni le-au pus gând rău vecinilor care şi-au deschis la parterul blocurilor magazine sau un baruri. Ei se plâng că acestea au orar prea lung, iar primii clienţi care vin de dimineaţă  le strică somnul. „Într-adevăr, am primit mai multe reclamaţii. Noi am luat în considerare aceste petiţii şi am decis ca, până la sfârşitul lunii, să facem un inventar al magazinelor şi barurilor şi să discutăm apoi în comisii ce ar trebui făcut", a declarat Claudiu Maior, viceprimarul oraşului.

Orele de linişte le sunt tulburate

Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Locatari, Ştefan Budai, spune că o altă nemulţumire a oamenilor este şi nerespectarea orelotr de odihnă, stabilite chiar de către Guvern în intervalul 13.00 -14.00.  „Acestea sunt ore foarte active pentru că atunci vin copiii de la şcoală, oamenii de la serviciu şi atunci se face cea mai mare gălăgie. Ar trebui ca cei din Consiliul Local să schimbe orarul pentru că şi ei au această putere de decizie", mai spune Budai.

Reprezentanţii Primăriei se văd astfel nevoiţi să modifice orarul de funcţionare al firmelor de la parterul blocurilor. „Nu putem ridica autorizaţii pentru că acestea s-au obţinut în mod legal. Deocamdată vrem doar să introducem un orar comun pentru toate magazinele, pentru ca acestea să se deschidă la ora 8.00", a mai spus Claudiu Maior.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite