Târgu-Mureş: Primăria renunţă, deocamdată, la drumul de legătură Livezeni - Spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul care ar fi urmat să facă legătura între cartierele Tudor şi 7 Noiembrie, prin pădurea de la Platoul Corneşti, fost restras de la finanţare de către Primărie.

Primăria a renunţat la finanţarea construirii străzii de legătură Livezeni - Spital, prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Conform proiectului, drumul ar fi avut o lungime de patru km şi o lăţime de şapte metri şi ar fi presupus scoaterea din circuitul forestier a unei suprafeţe de peste şapte hectare de pădure, din care patru hectare ar fi trebuit defrişate. Restul de trei hectare ar reprezenta zona verde. Decizia de a renunţa la proiect a venit după ce Kincses Maria şi Asociaţia Valea Soarelui au atacat în instanţă proiectul drumului de legătură Livezeni-Spital. „Situaţia este cât se poate de simplă. Noi avem un proces cu Primăria Târgu-Mureş şi reprezentanţii Primăriei au văzut că nu au cum să aibă câştig de cauză. Astfel, având în vedere  riscul necontractării acestui proiect sau, cu alte cuvinte, pentru a nu pierde cele 14 milioane euro din fonduri europene, au ales să investească banii într-un proiect alternativ, respectiv în modernizarea reţelei stradale din Târgu-Mureş", a declarat avocatul Kincses Előd.

Primarul nu vrea să renunţe la drumul de legătură

Primarul Târgu-Mureşului, Dorin Florea, spune că, din cauza unor „rău-voitori", a trebuit să renunţe, deocamdată, la drumul de legătură, dar, în viitor, va relua ideea construirii acestuia. „Sigur că nu renunţ la drumul de legătură, cu toate că există anumite persoane, care vor, cu tot dinadinsul, să oprească acest proiect şi vor să facă rău oraşului. În momentul de faţă, avem două alternative, dar nu renunţ la drumul de legătură între strada Livezeni şi spital, chiar dacă acest lucru înseamnă găsirea unor noi surse de finanţare. După aceea o să-i dau eu în judecată pe cei care, prin acţiunile lor, fac rău oraşului", a declarat primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite