Târgu-Mureş: Primăria din Fărăgău a fost notificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din localitatea mureşeană Fărăgău a fost notificată de reprezentanţii Prefecturii Mureş pentru că nu a trimis la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), pentru a fi aprobat, planul de restructurare a personalului instituţiei.

Conform legii, primăriile au obligaţia să depună la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organigrama, conform Ordonanţei 63/2010, iar ANFP avizează aceste organigrame.În cazul judeţului Mureş, din cele 102 primării, 101 au depus organigramele, însoţite de proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru modificarea organigramei fiecărei primării. Din cele 101, o sută au fost aprobate, una - respectiv Sângeorgiu de Pădure - avea câteva obiecţii şi urmează să le rezolve. Singura primărie care nu a depus organigrama spre aprobare este comuna Fărăgău, care a şi fost notificată de Prefectură în acest sens, cerându-i-se să urgenteze lucrurile şi să trimită organigrama spre aprobare. Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii, Cristina Manoilă a declarat pentru Mediafax că, după aprobarea planului de restructurare de către ANFP, primăriile au la dispoziţie 40 de zile, din momentul publicării ordonanţei în Monitorul Oficial, să aprobe, în Consiliul Local, noile organigrame, adică "undeva în 16 august".

"Au timp să aprobe, în Consiliul Local, organigramele trimise spre aprobare ANFP, urmând ca, apoi, aceste hotărâri de Consiliu Local să vină la Instituţia Prefectului, pentru controlul legalităţii. Nu ştiu de câte posturi e vorba.De exemplu, Sângeorgiu de Mureş, ştiu caz concret, avea undeva la 25 de angajaţi şi pot avea până la 41. Deci există şi primării unde numărul angajaţilor ar putea creşte, conform noii legislaţii, şi, bineînţeles, sunt altele unde există persoane ce vor fi disponibilizate", a conchis Manoilă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite