Târgu-Mureş: Preţurile apartamentelor au luat-o la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa imobiliară din Târgu-Mureş a căzut vertiginos pe parcursul anului 2010. Preţurile apartamentelor din oraş şi al terenurilor din apropierea Târgu-Mureşului au scăzut, în unele cazuri, la jumătate, faţă de anul trecut.

Dacă sfârşitul anului 2009, respectiv anul 2010, n-a adus nimic nou pe piaţa imobioliară, anul 2011 a început îmbucurător pentru cei care vor să-şi cumpere o locuinţă. „Ne aducem aminte cu toţii că în 2008 piaţa imobiliară din Târgu-Mureş atins apogeul. Ei bine, în ultimul an, chiar un an şi jumătate, preţurile au început să scadă şi putem spune că, în momentul de faţă, preţurile sunt la jumătate", spune Alexandru Presecan, director la o agenţie imobiliară din Târgu-Mureş.

Astfel, dacă la începutul lui 2010, o garsonieră se vindea cu 30.000 de euro, acum nu se dă cu mai mult de 20.000 de euro. Apartamentele cu două camere care, în unele zone, se vindeau cu 60.000 de euro, au ajuns acum la jumătate de preţ. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la apartamentele de trei şi patru camere, care se vând cu 40.000 - 50.000 de euro, în funcţie de zonă. „Interesant este că aceste preţuri sunt în toate cartierele din Târgu-Mureş, mai puţin cartierul Mureşeni, unde preţurile practicate sunt cu aproximativ 5.000 de euro mai mici", a mai spus Presecan.

 

Şi terenurile s-au ieftinit

Preţurile au scăzut la jumătate şi la terenurile din jurul Târgu-Mureşului. În Corunca, de exemplu, ce se vindea în 2009-2010 cu 40 de euro pe metrul pătrat se vinde acum cu 20 de euro. Aceleaşi preţuri se aplică şi în Livezeni sau Sântana de Mureş. „Sigur, preţurile pot ajunge chiar şi la 10 euro sau pot depăşi 30 de euro pe metrul patrat. Când vine vorba de imobiliare, vinovat nu este cel care cere, ci cel care oferă", spune Alexandru Presecan.

Prăbuşirea preţurilor la apartamente sau terenuri nu poate decât să îi bucure pe cei care visează să aibă o locuinţă. „Am tot căutat un apartament, dar nu m-am putut apropia de preţuri. Nici varianta cu băncile nu mi se părea prea bună, pentru că aveam mult de plătit înapoi. Acum parcă sunt preţuri mai accesibile", spune Tudor Nistor, un tânăr student din Târgu-Mureş.

Angeţii imobiliari spun că încă mai există proprietari care ţin cu dinţii de preţ şi nu vor să creadă că apartamentul nu valorează atât cât cer ei. Imobiliarii cred că, în cele din urmă, şi aceştia vor renunţa la pretenţiile exagerate când vor vedea că nu îşi pot vinde locuinţele.

Case de lux la 100.000 de euro

Cea mai râvnită zonă a oraşului rămâne Platoul Corneşti, zonă rezidenţială ferită de traficul şi gălăgia oraşului, dar şi de poluare. Şi aici preţurile au scăzut, o casă „la roşu" putând fi cumpărată cu sume începând de la 100.000 de euro, în funcţie de suprafaţă. Şi terenul în zonă s-a mai ieftinit şi se vinde acum cu preţuri între 80 şi 150 de euro metrul patrat.

entru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite