Târgu-Mureş: Preşedintele Ungariei este interesat de comunitatea maghiară din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ungariei, Pal Schmitt, va discuta în această seară, la Târgu Mureş, cu mai mulţi lideri ai maghiarilor din România despre situaţia acestei comunităţi, anunţă Mediafax

Preşedintele Ungariei se va întâlni cu liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, la Bucureşti, la ora 16.00, după care va oferi, luni seară, un dineu la Târgu Mureş, la care Uniunea va fi reprezentată de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom discuta situaţia comunităţii maghiare din România, fiecare parte va spune cum vede situaţia actuală şi pe viitor, e un schimb de păreri", a declarat Kelemen Hunor, care nu a dorit să ofere alte detalii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PCM Mureş, Olvedi Zsolt, în cursul vizitei pe care preşedintele ungar o va face la Târgu Mureş, acesta se va întâlni cu reprezentanţii UDMR, dar şi cu liderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, cu preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Tokes Laszlo, şi cu liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs.

Şeful statului ungar ar urma să asiste, de la ora 19.00, la un concert susţinut de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş, după care va oferi un dineu la Palatul Culturii din municipiu, în timpul căruia se va întâlni cu mai mulţi lideri ai comunităţii maghiare, inclusiv reprezentanţi ai bisericilor tradiţionale maghiare.

Mâine dimineaţă, şeful statului ungar urmează să participe la forumul "Maghiarii XXI", organizat la Universitatea Sapientia din Târgu Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite