Târgu-Mureş: Preotul crimnal din Mediaş, înhumat la Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul unitarian din Mediaş, care sâmbătă seara şi-a ucis cei doi copii, iar apoi s-a sinucis, se trage dintr-o familie din Maiad, comuna Găleşti.

Chiar dacă a plecat demult din satul natal, localnicii îşi aduc aminte de el şi sunt şocaţi de gestul său. „Am văzut la televizor ce a făcut şi nu-mi vine să cred! Îl cunoşteam bine, îmi era verişor de-al doilea. Mi-a fost şi cavaler de onoare la nuntă", îşi aminteşte Kovacs Andrei, localnic din Maiad.

Preotul Cseh Denes, de 35 de ani, le-a tăiat gâtul celor doi băieţi ai săi, de 5, respectiv 7 ani, chiar în biserica unde era paroh. Apoi s-a aruncat în faţa unui tren şi a fost găsit mai târziu de criminaliştii care anchetau deja moartea fiilor săi. Anchetatorii bănuiesc că fapta a fost premeditată, pentru că bărbatul luase de acasă cuţitul cu care şi-a înjunghiat copiii. Mezinul a fost găsit de îngrijitorul bisericii în biroul preotului, iar cadavrul băiatului cel mare a fost descoperit pe scări. 

Bolnav psihic                                                                             

Cseh Denes suferea de tulburări psihice şi fusese chiar internat la o clinică din Târgu-Mureş. „A fost internat o săptămână la Clinica de Psihiatrie II şi s-a externat la cerere, în data de 22 iunie. Venise de bunăvoie, pentru o problemă afectivă. A fost tratat conform diagnosticului, nu se putea prevedea o schimbare a atitudinii faţă de viaţă a pacientului şi nici tendinţele lui criminale sau de suicid", a explicat Konrad Judith, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

După tragedia de sâmbătă seara, soţia preotului, bolnavă de cancer în fază terminală, s-a retras acasă, în judeţul Mureş. Tot aici vor fi înmormântaţi, mâine, atât părintele, cât şi cei doi fii ai săi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite