Târgu-Mureş: Portret - Corina Gliga ne serveşte muzică de calitate în Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiind pasionată de muzică, tânăra este iniţiatoarea proiectului „Sesiunea de noapte”, în cadrul cărora trupele româneşti de rock concertează în Cetatea Medievală.

Muzica naşte pasiuni în rândul tuturor, indiferent de genul sau genurile preferate. Ideea unui concert live atrage, motiv pentru care cu toţii ne simţim în largul nostru atunci când avem ocazia de a asculta în direct muzica artiştilor preferaţi. Pentru Corina, organizarea concertelor de muzică rock a reprezentat o ieşire din criză. „Locuiam la Bucureşti, iar o serie de evenimente în familie m-au determinat să mă întorc în oraşul meu natal. Muzica şi implicit organizarea Sesiunilor de noapte m-au ajutat să-mi dau seama că nu totul e negru în jurul meu. Alături de Andi Gherghe am iniţiat acest proiect, prin care aducem formaţii româneşti în Cetate, iar bucuria muzicii live de calitate ne-a determinat să continuăm”, spune Corina.

În Bucureşti, tânăra avea parte de concerte live mereu, iar de lipsa lor s-a lovit la Târgu-Mureş. În plus, vocile care spuneau că „în Târgu-Mureş nu se întâmplă nimic” au ambiţionat-o să schimbe situaţia. „Oamenii de aici mi-ai demonstrat că ştiu să se bucure de atmosfera unui concert şi au ştiut să creeze o atmosferă excelentă. Sesiunile reprezină „jucăria mea” cea mai de preţ şi sunt fericită atunci când văd că oamenii sunt receptivi”, afirmă Corina. „Sesiunile” au început în 27 februarie, când „Nişte băieţi” au electrizat Bastionul Dogarilor. Publicul mureşean, deşi reticent la început, a răsouns pozitiv invitaţiei la muzică bună.

Există un nucleu de câteva zeci de persoane care au fost prezente la toate concertele de până acum şi care au demonstrat că mureşenii ştiu să se distreze. Toţi cei care au trecut pragul Cetăţii la Sesiunile de noapte au înţeles ideea principală a proiectului, şi anume aceea a distracţiei fără limite şi a entuziasmului dat de muzica bună, cântată de formaţii care concertează din pasiune pentru muzică, nu pentru bani. Dealtfel, concertele nu au fost organizate cu scop financiar, ci mai degrabă cultural, având şi sprijinul autorităţilor locale în acest sens”, a mărturisit mureşeanca.

Terasă cu iz de libertate

Seria concertelor din Cetate va continua, dar tânăra îşi propune să le ofere mureşenilor mult mai mult decât atât. „Îmi doresc să inaugurez o terasă unică în Târgu-Mureş, unde oamenii să poată să facă ce vor ei, ca să se distreze. Vreau ca oamenii să se simtă cât mai liberi. Vor fi concerte unplugged, cinema în aer liber, cu proiecţii de filme şi concerte, vor fi organizate campionate de table, seri cu guiaş... un loc în care mureşenii să se simtă ca acasă”, declară Corina Gliga.

Profil

Născută
6 iunie 1981, la Târgu-Mureş

Educaţie
MBA (Master of Business Administration) la Bucureşti

Familie
Are un frate

Ce-i place
„Îmi plac lucrurile simple şi funcţionalitatea, de fapt pe principiul ăsta mă şi ghidez. Îmi place să îi am alături pe prietenii mei, oameni despre care să pot spune că îmi sunt prieteni adevăraţi, oameni pe care să pot conta”

Ce nu-i place
„Nu-mi place politica, nu îmi place kitsch-ul şi nu suport răutatea oamenilor. Mă deranjează faptul că deşi le este greu, românii nu fac nici măcar cel mai mic efort pentru a-şi îmbunătăţi situaţia. Nu îmi place la România faptul că e foarte greu să realizezi cu adevărat ceva, mereu ţi se pun piedici”

Întrebări şi răspunsuri

Cum ţi se par formaţiile mureşene?
C.G.: Este foarte greu pentru o trupă de aici să se afirme, este nevoie de foarte multe investiţii. Muzica este o pasiune pentru care, dacă vrei să o duci la un alt nivel, trebuie să faci foarte multe sacrificii. Îmi plac Spuza şi Andărcavăr Bend, m-au impresionat atunci când le-am ascultat.

Ce ne poţi spune despre Zob, care vor fi prezenţi în următoarea Sesiune de noapte?
C.G.: Zob este o legendă a muzicii româneşti, sunt deja 18 ani de când trupa activează şi activează cu adevărat bine. Aştept cât mai mulţi mureşeni la concert, pentru că băieţii de la Zob ştiu să facă show, nu au dat niciodată rateuri la concerte şi sunt sigur că va fi o atmosferă excelentă.


Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite