Târgu-Mureş: Portret- Vlad Hărşan iubeşte muzica celor de la KoRn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanul este fanul trupei americane încă de la prima audiţie, iar acum aşteaptă concertul live al acestora de pe scena Peninsulei. În urmă cu 13 ani, Vlad a intrat în contact cu muzica trupei KoRn, una dintre cele mai cunoscute formaţii de „nu metal” din lume.

O casetă i-a schimbat viaţa. „Fratele meu a adus acasă o casetă cu muzica băieţilor şi pot spune că m-am îndrăgostit de KoRn încă de la prima audiţie. A fost o senzaţie minunată! Chiar prima piesă pe care am ascultat-o, „Good God”, pot spune că a iniţiat toată pasiunea asta nebună pentru KoRn. Versurile, în care mă regăseam, ritmul alert şi totodată melodios, chitara şi bass-ul... toate acestea m-au făcut să devin un fan al trupei”, recunoaşte tânărul. De atunci, Vlad a început să asculte atent versurile cântecelor şi să-şi procure cât mai multe produse promoţionale reprezentându-i pe favoriţii săi. El are o colecţie impresionantă de albume, postere, tricouri, plus toate dvd-urile concertelor live susţinute de KoRn. „Am avut o perioadă în care decupam din ziare şi reviste absolut toate articolele legate de KoRn. Petreceam mult timp în magazine de profil în care căutam orice material referitor la ei”, mărturiseşte Vlad.

Cu autostop-ul la primul concert

La 10 ani după ce i-a descoperit, Vlad a avut ocazia să-şi vadă idolii. Americanii au concertat la Volt Fesztival de la Sopron, din Ungaria, iar mureşeanul nu putea rata ocazia de a sări alături de alţi mii de fani pe ritmurile electrizante ale celor de la KoRn. „Nu prea aveam bani, însă nu puteam rata o aşa ocazie. Astfel, l-am luat pe un prieten cu mine, mi-am făcut bagajul şi am făcut autostop-ul până ce am ajuns la Sopron. Concertul a fost fantastic, l-aş putea compara cu un orgasm. A meritat din plin să fac un asemenea sacrificiu”, recunoaşte băiatul. Din fericire pentru Vlad, concertul din urmă cu 3 ani nu va fi singurul la care va participa, KoRn fiind unul din numele mari ce vor fi prezente la ediţia din acest an a Festivalului Peninsula.

Aşteaptă Peninsula


Chiar acum urmează să îmi cumpăr biletul la Peninsula. E ceva fantastic, să ştiu că băieţii vor concerta în oraşul meu. Mi-e greu să găsesc cuvinte pentru a descrie bucuria pe care o simt şi număr zilele până la concertul din 29 august, de pe Main Stage”, spune Vlad. În ceea ce priveşte viitorul său, tânărul spune că va pleca din ţară, pentru a-şi clădi un trai mai bun. Dar la KoRn nu va renunţa niciodată. „Voi rămâne fidel trupei mele atât timp cât voi trăi. Sper să îi pot vedea cât mai des la lucru, live, pe băieţi. Nu mi-aş putea imagina viaţa fără muzica lor”, declară Vlad Hărşan.

Profil

Născut
30 noiembrie 1984, la Târgu-Mureş

Educaţie
Liceul Avram Iancu

Activitate
Barman

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Îmi place muzica, în special genurile hardcore, drum&bass, breakbeat şi raggae, dar pe lângă asta, iubesc să joc un fotbal cu prietenii sau să încing o partidă de şah sau table. Îmi plac filmele şi să petrec timp în faţa calculatorului”, spune tânărul.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii mult prea serioşi. Cred că în viaţă e bine să petreci cât mai mult timp cu zâmbetul pe buze. Sunt un ghinionist şi mă deranjează acest aspect. Nu suport minciunile şi nici culoarea roz”, afirmă Vlad.

Întrebări şi răspunsuri

Care e piesa ta preferată a celor de la KoRn?

V.H.: E o întrebare foarte grea, pentru că mi-e aproape imposibil să aleg o singură melodie dintre atâtea care îmi sunt pe plac. Dacă ar fi să nominalizez, totuşi, una, „Good God” ar fi cu siguranţă în top. Ar mai fi şi „Fagget”, care îmi place foarte mult.

Cum ţi se pare cel mai recent album al trupei?

V.H.: Din punctul meu de vedere, „KoRn III - Remember who you are” este mai bun decat precedentele doua albume lansate, dar nu se compară, totuşi, cu primele patru. Care sunt, după părerea mea, legendare. Totuşi, îmi place foarte mult şi îl ascult cu plăcere.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite