Târgu-Mureş: Portret- Adina Gherendi face torturi cu personalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra face prăjituri de la vârsta de 8 ani, preluând din mers tradiţia familiei. Torturile „marca” Adina Gherendi impresionează prin gust, culoare şi stil.

Dulciurile ocupă un loc important în viaţa Adinei. Dar să nu vă imaginaţi că vorbim despre un copil răsfăţat cu dulceaţă şi zăhărel de către părinţi. Tânăra, proaspătă absolventă a Colegiului Naţional Al. Papiu, este cunoscută în oraş pentru prăjiturile pe care le găteşte. De mică, ea a fost învăţată să-şi câştige „pâinea” muncind cot la cot cu familia ei. „Ai mei aveau nevoie de cineva la bucătărie, care să-i ajute în laboratorul de cofetărie, iar eu eram mereu acolo. Bunicul meu m-a educat în spiritul muncii pentru propriul câştig, astfel că am învăţat să nu primesc nimic de-a gata. Mereu mi-au plăcut torturile şi, deşi ştiam să fac orice tip de prăjitură, m-a fascinat mereu ideea de a crea ceva nou, iar torturile mi-au permis să fac asta”, mărturiseşte Adina. Ea foloseşte ingrediente naturale pentru ca toţi clienţii săi să fie mulţumiţi de produsul finit. Marţipanul e la loc de cinste, acesta fiind şi numele cofetăriei îmbogăţită cu delicatesele fetei.

Torturi cu personalitate

Nu mă plictisesc niciodată atunci când trebuie să fac un tort. Îmi place să ascult părerile clienţilor şi apoi să îmi pun imaginaţia la contribuţie pentru un tort cu adevărat special şi unic”, afirmă Adina. Până acum, ea a gătit peste 300 de torturi, toate inedite şi foarte multe chiar personalizate. „Cred că tortul la care am ţinut cel mai mult a fost cel pentru un prieten de-al meu, care imita o cască în stilul celor de la Daft Punk. Mulţi chiar au crezut că e o cască, deci pot spune că a ieşit aşa cum îmi doream. Şi având în vedere că sărbătoritul e mare fan al trupei respective, ştiu că mi-a apreciat efortul”, spune fata. Fie că e vorba de zile de naştere, aniversări sau nunţi, torturile Adinei au devenit un brand local, apreciat în egală măsură şi de cei din alte judeţe. Orele petrecute în laborator se uită uşor atunci când clientul zâmbeşte sincer, mulţumit că va mânca un tort creat pentru el.

Visează la Harvard

Deşi are destul de mult de lucru în laboratorul de cofetărie, tânăra nu şi-a neglijat niciodată studiile, absolvind liceul cu una dintre cele mai mari medii din clasa ei. Acum, visează să ajungă la Harvard pentru studiile universitare. „Trebuie să obţin o medie cât mai bună la examenele SAT (testare a aptitudinilor şcolare în SUA, asemănătoare bacalaureatului) pentru a primi bursă, caz în care mi se asigură toate condiţiile. Sunt sigură că voi reuşi, pentru că am învăţat foarte mult, iar o parte din teste le-am dat deja, la Iaşi, unde m-am descurcat foarte bine. La torturi nu voi renunţa, ele urmând să fie un hobby al meu chiar şi după ce ajung în America”, ne-a mărturisit Adina Gherendi.

Profil

Născută
11 februarie 1993, la Târgu-Mureş

Educaţie
Colegiul Naţional Al. Papiu Ilarian

Familie
Are o soră mai mică

Ce-i place
„Îmi place baschetul, sport pe care-l practic din clasa a V-a. Iubesc muzica, în special rap, muzica electronică şi raggae. Ţin foarte mult la prietenii mei şi apreciez enorm ieşirile alături de ei. Îmi plac oamenii care ştiu ce vor şi luptă pentru ţelul lor”

Ce nu-i place
„Mă supără când sunt subestimată, când lumea nu crede că sunt capabilă de ceva anume. Nu suport bârfele. Nu-mi place că nu există piste speciale pentru biciclişti în Târgu-Mureş şi nu-mi place că a crescut foarte mult numărul cerşetorilor din oraş”

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai descrie industria de patiserie din Târgu-Mureş?

A.G.: Patiseria este foarte bine dezvoltată în oraşul nostru, având în vedere că numărul firmelor care se ocupă de asta este din ce în ce mai mare. Cerere există şi profitul e pe măsură.

În ce alte oraşe au fost gustate torturile tale?
A.G.: Am avut comenzi în mai multe oraşe din apropiere, cum ar fi în Sighişoara, Sovata, Reghin, dar şi în alte judeţe. Am avut clienţi şi din Mediaş sau Bistriţa, dar şi din Bucureşti. Toţi cei care primesc un tort dedicat lor îl apreciază mai mult decât pe oricare altă prăjitură, pentru că aceştia ştiu că tortul este unic şi nu un produs de serie.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite