Târgu-Mureş: Portret-Mădălina Rigo uită de probleme cu ajutorul dansului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanca practică  dansul sportiv de 7 ani, timp în care a câştigat nenumărate trofee alături de trupa Baby Girls. Pentru Mădălina, dansul a devenit o adevărată dependenţă de care nu poate şi nu vrea să scape.

Curiozitatea a împins-o către cursurile de la Clubul Copiilor, fără să ştie că avea să facă o carieră din asta. „Aveam 12 ani când m-am apucat de dans, mai mult pentru că eram curioasă. Ştiu că sună banal, dar a fost o decizie care mi-a schimbat viaţa. Am urmat cursurile de dans modern de la Clubul Copiilor şi reţin cum toate antrenamentele îmi păreau o joacă”, spune tânăra. I-a plăcut din prima şi prindea mişcările cu repeziciune, astfel că a fost selectată în trupa de dans Baby Girls, cunoscută pentru participările încununate cu succes la concursurile de specialitate din ţară şi străinătate. „Atunci au aparut emoţiile, deoarece în acea trupă erau fete mult mai mari decât mine şi îmi era teamă că nu ma vor accepta, dar spre surprinderea mea, fetele m-au primit cu multă căldură. Chiar şi azi suntem prietene, ba mai mult, o mare familie, având-o la conducere pe Mihaela Avram, profesoara noastră mult iubită, care ne-a fost şi mamă, şi prietenă în tot acest timp”, mărturiseşte Mădu, cum o alintă cei dragi.

Carieră cu Baby Girls

Alături de trupa Baby Girls, mureşeanca a obţinut primele două poziţii la concursuri de dans din toată ţara. A concurat în oraşe precum Arad, Bârlad, Cluj, Sighişoara sau Oneşti, fiind mereu în top. Mădălina este şi majoretă a echipei de baschet BC Mureş, având astfel oportunitatea să danseze alături de prietenele ei pentru echipa favorită de baschet, la meciurile de pe teren propriu. Dansul e un mod de exprimare pentru ea, pe care îl stăpâneşte la perfecţie. „Atunci când dansez uit de toate problemele din viaţa de zi cu zi şi simt că evadez într-o lume numai a mea. În plus, atunci când dansez lansez, practic, o invitaţie către cei care mă privesc, o invitaţie la dans. Ăsta e scopul meu, ca dansatoare: să fiu plăcută de spectatori şi să-i ademenesc pe ringul de dans”, recunoaşte fata.

Fără dans nu poate

În prezent, Mădălina îşi susţine examenul de Bacalaureat şi simte că o constantă certă a vieţii ei este şi va fi dansul. I-ar plăcea să studieze coregrafia, chiar dacă e conştientă că în România nu se prea pune accentul pe această ramură. „Nu îmi pot imagina viaţa fără să dansez, chiar dacă o fac în camera mea. Mi-am şi tatuat două note muzicale, care să-mi amintească de pasiunea mea chiar şi la bătrâneţe. Aş vrea să urmez o facultate de coregrafie, dar orice-ar fi, voi dansa atât timp cât voi avea posibilitatea, oriunde şi oricând”, declară Mădălina Rigo.

Profil

Născută


3 martie 1991, la Târgu-Mureş

Activitate

Elevă şi dansatoare

Educaţie

Colegiul Economic „Transilvania”

Stare civilă

Necăsătorită

Ce-i place

”Pe lângă dans, îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii, să facem mini-excursii şi să ne distrăm, doar suntem tineri. În general îmi plac oamenii sinceri, care ştiu să te aprecieze pentru ceea ce eşti şi care ştiu ce vor de la viaţă”, spune Mădălina.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii mincinoşi şi prefăcuţi. Încerc pe cât posibil să mă feresc de ei şi âmi place să cred că reuşesc. Nu suport persoanele care chinuie animale. I-aş chinui eu pe ei, ca să vadă cum e”, mărturiseşte fata.

Întrebări şi răspunsuri

Poţi câştiga bani din dans?


R.M.: După atâţia ani de concursuri şi spectacole am observat că putem câştiga şi bani, doar facând ceea ce ne place. Astfel, când ni s-a propus să fim majorete la BC Mureş am acceptat bucuroase, deoarece dansam şi câştigam şi bani de buzunar în acelaşi timp. E important să câştigi făcând ceva ce te pasionează.

Care a fost cel mai frumos moment de când dansezi?

R.M.: Cele mai frumoase momente au fost cele în care eram în deplasari la concursuri şi mă distram alături de colegele mele. Ne simţeam foarte bine împreună şi mereu o să-mi amintesc cu drag acele clipe.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite