Târgu-Mureş: Poliţiştii locali, testaţi din legislaţia rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de poliţişti locali din tot judeţul au susţinut o testare pentru a putea amenda şoferii indisciplinaţi. Examenul a durat 15 minute, timp în care poliţiştii locali au trebuit să răspundă la întrebări legate de legislaţia rutieră.

Examinatori au fost poliţiştii de la Serviciul Rutier, care le-au pus tot felul de întrebări mai noilor lor colegi. „Nu putem spune că este o testare neapărat, ci mai degrabă un curs de perfecţionare a poliţistului local în vederea eficientizării muncii lui pe segmentul rutier. Fiecare oraş şi-a desemnat unul sau mai mulţi canditaţi la acest curs", a declarat Valentin Bretfelean, directorul Poliţiei Locale Târgu-Mureş. După testarea scrisă, cei 30 de poliţişti locali au trecut la proba practică într-una din intersecţiile din oraş. „Este foarte importantă atitudinea agentului pe teren şi felul în care acesta se adresează conducătorilor auto", a spus şi comisar Lucian Archiudean, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mureş.

Testarea de astăzi are de a face cu o schimbare radicală la nivelul Poliţiei Locale. Astfel, odată cu legea 155/2010, poliţiştii locali au primit mai multe atribuţii printre care cele mai importante ar fi cele de control comercial sau cele de protecţie a mediului.

În ceea ce priveşte fluidizarea traficului, poliţiştii locali lucrează deja în echipaje mixte cu poliţiştii de la Rutieră, însă activitatea lor este restrânsă. „Poliţiştii locali nu au voie să oprească în trafic decât autovehicule cu gabarit depăşit, scutere, biciclete sau căruţe. Poliţistul local are voie însă să oprească şi să amendeze maşini care intră pe sens interzis", a mai precizat Valentin Bretfelean.

Uniforme noi

Tot anul acesta, poliţiştii locali îşi vor schimba şi vestimentaţia. „Gradele vor fi expuse pe umeri, nu pe piept, femeile nu vor mai purta caschete, ci pălării, iar pantalonii uniformei nu vor mai fi gri, ci negri. Suntem mândri să spunem că noile însemne ale poliţiştilor locali din toată ţara vor fi după modelul propus de cei din Târgu-Mureş", a mai spus Bretfelean.

image

Tot la nivel local s-a aprobat deja achiziţionarea a două autoutilitare pentru poliţiştii locali, în valoare totală de aproape 20.000 de euro. Acestea vor fi dotate cu girofar albastru şi cu o cabină securizată pentru infractori.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite