Târgu-Mureş: Poliţiştii, victime ale agresiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acestea sunt armele gasite asupra agresorului
Acestea sunt armele gasite asupra agresorului

Un nou caz de atac la un poliţist s-a derulat aseară în localitatea mureşeană Sângeorgiu de Mureş. De data aceasta, agresorul nu a mai fost un profesor ci un pompier.

După ce i-a incendiat maşina, un bărbat, înarmat până în dinţi cu o sabie, un cuţit de vânătoare şi un spray paralizant a intrat în postul local de poliţie şi l-a atacat pe şeful de post, Dorin Oprea.  Agresorul, era sub influenţa băuturilor alcoolice şi a reuşit să îl lovească cu pumnul pe poliţist înainte să fie imobilizat de către ceilalţi lucrători ai postului. În timpul procedurii de imobilizare bărbatul şi-a provocat o leziune prin tăiere la mâna dreaptă cu cuţitul pe care îl avea asupra sa. "M-am aparat, între timp au intervenit cele doua ajutoare, şi am reuşit să-l imobilizăm" a povestit şeful de post, agent şef principal Dorin Oprea. Agresorul este pompier şi se pare că era supărat de faptul că şeful de post îi reţinuse anterior permisul de conducere.

Imediat după imobilizare, agresorul a fost transportat la S.M.U.R.D. Tg.Mureş pentru a i se acorda îngrijiri medicale.La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a efectuat primele cercetări. "Pe numele pompierului s-a întocmit dosar penal, sub supravegherea strict a procurorului fiind cercetat pentru ameninţare, lovire şi alte violenţe, port de arme albe şi distrugere", a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt la IJP Mureş.

Şi conducerea Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Mureş va lua măsuri disciplinare împotriva pompierului agresiv. "Inspectoratul a declanşat o anchetă internă şi funcţie de probatoriul pe care-l vom aduna, vom lua măsurile disciplinare prevăzute în regulamente" a declarat şi comandantul ISU Mureş, Mihai Chiorean.

Acesta este al doilea caz de ultraj din ultimele 48 de ore din judeţul Mureş după ce, cu o zi înainte, în localitatea mureşeană Sânpaul, o profesoară a pălmuit un agent de poliţie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite