Târgu-Mureş: Plan eronat de dezvoltare a zonei metropolitane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edit, este foc şi pară. Spune că proiectul de 160 de pagini este plin de greşeli şi a cerut refacerea lui.

Trasarea liniilor strategice de dezvoltare a zonei metropolitane este parte a unui proiect european, câştigat de Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş" prin Fondul Social European. Cea însărcinată cu realizarea proiectului este o firmă din Bucureşti, care este acuzată  acum de folosirea unor date eronate. „De pildă, au constatat că părinţii din mediul rural îşi aduc copiii la şcoală în Târgu-Mureş, pentru că în comune şi sate nu există dezvoltare şi se desfiinţează şcoli. Total fals, chiar se înfiinţează şcoli", spune Lokodi Edit.

Date eronate sunt prezentate, însă, în mult mai multe domenii. „Vorbesc de energie verde, eoliană, dând exemplul Suediei, cu morile de vânt, pe când, după cum bine ştim, la Târgu-Mureş nici nu bate vântul. M-au enervat la culme. Şi aş putea continua cu exemplele, pentru că, practic, au greşit în toate domeniile de activitate acoperite", a spus enervată preşedinta Consiliului Judeţean Mureş.

CJ vrea refacerea proiectului

Mai mult decât atât, Lokodi Edit a dat un ultimatum de două săptămâni firmei bucureştene să refacă documentul. „Le-am spus să se apuce de treabă şi să refacă documentul în două săptămâni, pentru că în forma actuală este inacceptabil. Este plin de greşeli monumentale".

La rândul lor, reprezentanţii firmei care a făcut planul de dezvoltare a zonei metropolitane spun că o parte a datelor folosite provin de la Direcţia de Statistică. „O parte a datelor cuprinse în acest document au fost obţinute de la Direcţia de Statistică. Nu ştiu cum poate veni cineva să spună că aceste date nu sunt corecte. Noi  sperăm să avem, totuşi, o discuţie şi să ne înţelegem asupra aspectelor care sunt în litigiu şi nu vrem să renunţăm la îndeplinirea responsabilităţilor pe care noi le avem în acest contract", a declarat Anca Lecca, relizator proiect.

„Au copiat de pe site-uri date din 2006, deci au lucrat, un an, degeaba" - Lokodi Edit, preşedintele Consiliului Judeţean

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite