Târgu-Mureş: Piscina „Mircea Birău“ s-a închis pentru reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin sezon estival, piscina oraşului intră în programul de întreţinere anuală, care presupune dezinfectarea şi curăţirea bazinelor.

Iubitorii de înot nu vor mai avea acces la piscina „Ing. Mircea Birău" , deoarece aceasta se închide astăzi pentru reabilitare. „Măsura survine ca urmare a obligativităţii întreţinerii anuale a piscinei, ceea ce presupune dezinfectarea, curăţirea bazinelor şi repararea, precum şi a executării diferitelor lucrări de renovare", se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu-Mureş.

Investiţii de 1.800 de lei

Consilierii locali au votat, în luna martie, aprobarea sumei de 1.754 de lei pentru schimbarea acoperişului şi mansardarea clădirii. „Structura de rezistenţă a piscinei se prezintă într-o stare avansată de degradare din cauza coroziunii betonului armat. Este strict necesară o intervenţie majoră asupra structurii pentru evitarea unor accidente", a precizat Janosi Levente, administratorul piscinei.

Potrivit acestuia, o dată cu schimbarea acoperişului se doreşte mansardarea zonei de odihnă situată  lângă bazinul mare, în vederea amenajării unor săli de fitness, masaj, cosmetică şi a unei cofetării. „Deasupra centralei termice se poate amenaja o zonă adecvată pentru helioterapie şi odihnă", a mai precizat Janosi Levente. Piscina „Ing. Mircea Birău" a fost dată în folosinţă în anul 1984 şi a trecut în administrarea Primăriei în anul 2003. De atunci s-au mai făcut o serie de investiţii cum ar fi înlocuirea geamurilor şi a uşilor, a centralei termice, sau a instalaţiei de tratare şi recirculare a apei din bazine.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite