Târgu-Mureş: Piraţi , rechini şi piranha, la circ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circul AcquaticoBellucci din Italia va susţine diseară ultima reprezentaţie. Timp de o săptămână, circul italian a poposit în parcarea magazinului Real şi a depănat povestea plină de aventuri a piratului Emertuc.

Circul AcquaticoBellucci, din Italia, pregăteşte ultima reprezentaţie care va avea loc în această seară, de la ora 19.00. „Este un spectacol atipic de circ şi este vorba despre povestea căpitanului Emertuc, un pirat care a trăit prin anul 1700 şi căruia i-a murit soţia. Piratul nu mai are nici un chef să navigheze, însă se întâlneşte cu un alt grup de piraţi şi, uşor-uşor, îşi recapătă pofta de viaţă. Pe parcursul spectacolului vor fi prezentate şi animalele noastre acvatice. Este vorba de cea mai mare colecţie mobilă de rechini, peşti piranha", spune Gaetano Constantini, unul dintre cei 30 de membri ai circului.

Pe lângă rechini, spectacolul va mai prezenta şi alte animale, precum hipopotamul, crocodili şi alte reptile sau păsări exotice şi porci spinoşi. „În general, lumea vine să vadă aceste animale, pentru că s-au cam săturat de lei, tigri sau cămile, ceea ce oferă alte circuri şi, cred eu, vin şi pentru povestea frumoasă a piratului Emertuc", mai spune Gaetano.

Au cucerit toată Europa

Spectacolul artiştilor de la AcquaticoBellucci a cutreierat toată lumea. „Este un circ de mare tradiţie în Italia, cu artişti care au învăţat meseria din tată-n fiu şi pot să spun că până acum am cutreierat toată Europa, dar în România ne simţim ca acasă, dovadă că şi limba am învăţat-o destul de uşor. Când ajungem în Italia, parcă nu mai suntem acasă", mărturiseşte Gaetano.

Spectacolul interactiv cu copiii şi poveştile frumoase jucate de artiştii circului i-au adus şi numeroase premii. Dintre acestea, cel mai important este premiul Academiei din Verona. „Am obţinut numeroase premii, dar, ştiţi cum e, cel mai valoros rămâne ropotul de aplauze de la sfârşitul spectacolului. Pentru el muncim", spune Gaetano.

Circul a stat toată săptămâna la Târgu-Mureş şi în afară de primele două nopţi au umplut stalul. „Poate că şi asta este o parte frumoasă: la circ nu ştii niciodată ce se va întâmpla. O zi ai public şi câştigi bani, iar în cealaltă zi nu vine nimeni şi rămâi fără bani. E un mod de viaţă", povesteşte Gaetano. Diseară va fi ultimul spectacol de la Târgu-Mureş. De aici, artiştii de la Circul AcquaticoBellucci vor pleca la Bistriţa, unde vor rămâne o săptămână.

Circul AcquaticoBellucci numără în total 30 de membri care se ocupă atât de partea artistică cât şi de îngrijirea animalelor. Deţin în acest moment cea mai mare colecţie ambulantă de rechini şi peşti pirahna din Europa. Din cei 30 de membri, zece fac parte din familia Bellucci, o familie cu tradiţie în lumea circului Italian. De zece ani, familia Belluci a început acest spectacol de teatru circ după ce timp de câteva sute de ani au făcut circ tradiţional cu dresură de animale şi trapezişti.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite