Târgu-Mureş: Peste cincizeci de cai din toată ţara se întrec la „Cupa României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mureşeni iubitori de cai au participat astăzi la deschiderea oficială a Cupei României la concurs complet şi Cupa „Romsilva” la sărituri peste obstacole, ce se desfăşoară la Baza hipică Romsilva.

Cei 53 de cai şi călăreţi participanţi la competiţie au salutat publicul, iar apoi au participat la probele de obstacole din cadrul celor două concursuri desfăşurate astăzi. Mâine călăreţii urmează să participe la proba de cross pentru cai tineri.

Cai din toată ţara

La cele două concursuri participă călăreţi din Bucureşti, Bacău, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc şi Târgu-Mureş. Printre concurenţi se numără şi mureşeanul Bogdan Milaşcon, de la clubul hipic „Scorillo”, care la 16 ani a obţinut deja numeroase titluri la seniori. „Cea mai recentă competiţie câştigată a fost Concursul Complet Internaţional de Călărie desfăşurat în Bulgaria, unde am luat locul I”, spune călăreţul, care se pregăteşte intens pentru

Jocurile Olimpice, ce se vor desfăşura în 2012 în Anglia. Mâine dimineaţă organizatorii vor desemna câştigătorii competiţiilor, iar publicul va avea parte de plimbări cu trăsura, iar cei mici vor putea călării gratuit poneii Clubului hipic „Romsilva”.  „Cei mai buni călăreţi vor fi premiaţi cu bani, obiecte şi cupe. Fondul de premiere al concursului depăşeşte suma de 13.000 de lei”, a spus Mădălina Henteş, directorul concursului.

Bucurie pentru filatelişti

Cupa României la concurs complet, desfăşurată pentru prima dată la Târgu-Mureş a fost marcată şi de societatea Romfilatelia, care a pus astăzi în circulaţia o marcă de timbre poştale cu cinci rase diferite de cai, ce se găsesc în hergheliile din România. „Timbrele cu cai au preţuri de la 60 de bani la 5 lei şi reprezintă rasele Huţul,Lipiţan,Furioso North Star, Pur Sânge Arab şi Shagya Arab”, a spus Cătălina Ionescu, director de marketing la Romfilatelia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite