Târgu-Mureş: Peste 40 de apartamente rămân din nou fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 100 de mureşeni de pe strada Mărăşti se reîntorc la spălatul în lighean. Centrala termică de cartier se va închide de la 1 mai deşi locatarilor nu le-a fost contruită o altă centrală de bloc, care să le asigure apa caldă

Cu toate că săptămâna trecută reprezentanţii Primăriei Târgu-Mureş anunţau victorioşi că s-a reluat furnizarea apei calde către populaţie, bucuria a fost de scurtă durată pentru circa 100 de locatari a şase blocuri de pe strada Mărăşti. Aceştia au fost avertizaţi de către „Energomur" că de la 1 mai vor rămâne din nou fără apă caldă, deoarece punctul termic care îi deserveşte va fi dezafectat, pe motiv de ineficienţă.

Locatari nemulţumiţi

Decizia „Energomur" i-a luat prin surprindere pe locatari, care n-au apucat să-şi monteze centrale de apartament şi sunt îngroziţi de perspectiva de a se spăla în lighean. „Am primit o informare pe avizierul blocului, prin care ni se spune că de la 1 mai centrala termică ce deservea blocurile noastre nu ne va mai furniza agent termic şi apă caldă. Mi se pare ilogic să ne anunţe cu aşa puţin timp înainte că vom rămâne fără apă caldă", a spus Otilia Stan, profesoară, locatară. În situaţia familiei Stan sunt încă 42 de familii, care locuiesc în blocurile deservite de centrala termică respectivă. „Energomur"  pune decizia de a închide centrala pe seama ineficienţei acesteia. „Hotărârea de închidere a acestei centrale termice s-a luat anul trecut, dar noi am continuat furnizarea agentului termic şi pe durata iernii, tocmai pentru a nu-i lăsa în frig pe locatari. Problema e că acea centrală termică este ineficientă. Ea a fost proiectată şi construită înainte de 1989 pentru a deservi un cartier mare de locuinţe, care însă nu s-a mai construit", a precizat Bota Edit, purtător de cuvânt al Energomur.

Nici un responsabil?

Hotărârea de Consiliu Local (CL) care prevede desfinţarea centralei termice de cartier, stipulează şi construirea unei centrale termice de bloc, pentru a deservi locatarii rămaşi în reţea. Deşi hotărârea CL a fost luată de un an de zile, lucrările pentru o nouă centrală nici n-au început. Primăria şi Energomur nu-şi recunosc responsabilitatea pentru lucrare. „În hotărârea respectivă se spune clar că acea centrală de bloc se va realiza de către o societate privată, deci în nici un caz de către Energomur", a mai precizat Bota Edit.  Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public din Primăria Târgu-Mureş spun că din moment ce e o centrală termică de bloc, nu putea fi făcută de Primărie, nefiind domeniu public. Nici Serviciul Investiţii din Primărie nu ştie nimic despre centrala respectivă, deci până când cele două instituţii vor afla cine e responsabil pentru lucrare, oamenii vor rămâne fără apă caldă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite