Târgu-Mureş: Părinţii îşi ţin copiii acasă de teama gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

35 de părinţi nu şi-au lăsat astăzi copiii la grădiniţă de frica infectării cu virusul A/H1N1. După ce Grădiniţa „Albinuţa” a fost închisă temporar, părinţii copiilor ce frecventează Grădiniţa „Piticot” au intrat în panică.

Zeci de părinţi din cartierul Dâmbu Pietros, care îşi duceau copiii la Grădiniţa cu Program Sportiv „Piticot” nu şi-au lăsat astăzi micuţii la cursuri de frica infectării cu virusul A/H1N1, după ce ieri activitatea la Grădiniţa cu program prelungit „Albinuţa” a fost suspendată în urma depistării a patru copii bolnavi de gripă nouă.

Părinţi speriaţi

Părinţii s-au alarmat deoarece cele două grădiniţe se află în acelaşi corp de clădire. „Avem înscrişi în total 160 de copii, iar astăzi au absentat 35 dintre aceştia”, a spus Eva Sărmăşan, directoarea Grădiniţei cu Program Sportiv „Piticot”.  Printre mămicile care nu şi-au dus astăzi copilul la grădiniţă se numără şi Csata Eva de 30 de ani.. “Fetiţa mea are 3 ani jumate şi mă gândesc să nu o las la grădiniţă pentru că dincolo e carantină şi s-ar putea transmite şi în partea cealaltă. Mai am un copil de un an şi trei luni şi încerc să îi protejez cum pot”, a spus mămica.

Triaj epidemiologic

Potrivit directoarei Grădiniţei „Piticot”  copii sunt triaţi epidemiologic în fiecare dimineaţă, iar cei care au simptome de gripă nu sunt primiţi în unitate. „Dacă părinţii copiilor aduc o adeverinţă de la medicul de familie care arată că pot frecventa cursurile sunt reprimiţi. Noi suntem o grădiniţă separată de „Albinuţa”, chiar dacă împărţim acelaşi corp de clădire. Copiii noştrii nu au tangenţă cu cei de acolo, astfel încât nu există riscul îmbolnăvirilor în grădiniţă. Copiii nu s-au jucat împreună în curte pentru că vremea nu permite activităţile în aer liber”, a mai spus directoarea. Aceasta a mai precizat că mâine inspectorii DSP vor face din nou o dezinfecţie în clădire pentru a elimina orice risc de apariţie a virusului.

Grădiniţă închisă

Măsurile de prevenţie a apariţiei virusului A/H1N1 s-au intensificat după ce ieri Grădiniţa cu program prelungit „Albinuţa” a fost închisă timp de şapte zile pentru efectuarea dezinfecţiei. Aici s-au descoperit patru cazuri de gripă nouă, care sunt în momentul de faţă sub tratament. Grădiniţa „Albinuţa” are 285 de copiii înscrişi şi 27 de cadre didactice. Potrivit inspectorilor DSP la reluarea activităţii în grădiniţă se va efectua triajul epidemiologic atât în rândul copiilor cât şi a personalului angajat.

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite