Târgu-Mureş: Pacienţii aleg Urgenţele în locul medicilor de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă prin noul contract cadru semnat între medicii de familie şi CAS se limitează numărul consultaţiilor şi se îngreunează accesul pacienţilor la cabinete prin programările obligatorii, mureşenii au găsit o metodă mai rapidă de a se trata: serviciul de urgenţă.

Zilnic, pe holurile spitalului zeci de oameni vin să ceară ajutorul medicilor. „Vin la noi oameni cu diferite probleme. Nu pot să spun că au fost mai mulţi sau mai puţini pacienţi decât de obicei. În general în weekend avem mai multe cazuri pentru că medicii de familie nu lucrează. Fiecare bolnav care vine la noi primeşte tratament", a spus Liliana Ciobanu, medic SMURD Târgu-Mureş. Oamenii apelează la serviciul SMURD din mai multe motive. "Eu stau destul de aproape, în Sângeorz şi aici vin de fiecare dată când am o problemă. Şi vecinii mei vin aici. Decât să merg să-mi fac programare la medicul de familie, mai bine vin la spital. Şi dacă ar trebui să plătesc, tot aici aş veni pentru că mă simt mai în siguranţă", a spus Aurelia Kiss, o pacientă din Sângeorgiu de Mureş. „Am venit la SMURD pentru că mi se pare că fiul meu are probleme de somnolenţă. Vreau să văd ce are, dacă are ceva", a spus şi Tiberiu, din Târgu-Mureş.

Mai uşor decât la medicul de familie

Una peste alta, oamenii sunt nemulţumiţi de întreaga procedură medicală aplicată la medicii de familie şi spun că e mult mai uşor să apelezi la SMURD. Deocamdată, numărul medicilor de la SMURD a rămas acelaşi, însă coordonatorii serviciului se gândesc ca, pe viitor, dacă numărul pacienţilor va creşte, să mărească şi numărul medicilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite