Târgu-Mureş: O ploaie torenţială a făcut prăpăd în mai multe sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială a făcut prăpăd, aseară, în localitatea Sântana de Mureş. Apa s-a scurs de pe versanţi şi a ajuns în curţile oamenilor, în unele locuri ajungând chiar la nivelul de 30 de centimetri. Mai mult de 50 de gospodării au fost inundate.

Localnicii s-au chinuit toată noaptea să evacueze apa din gospodării. Pompierii au lucrat cot la cot cu autorităţile locale la decolmatarea unor şanţuri care erau înfundate. Pentru a preveni un nou dezastru au mai fost săpate câteva şanţuri de scurgere. „Am intervenit pentru evacuarea apei, din urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi, pentru că sistemul de canalizare nu a făcut faţă. Sunt afectate, după primele estimări, 50-60 de gospodării în satele aparţinătoare Sântana, Curteni şi Chinari, apa având între 20 şi 30 de centimetri. Nu sunt victime omeneşti, nici animale moarte", a precizat plutonier adjutant Liviu Crăciun, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

Codul galben s-a prelungit

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Ape Mureş spun că avertizarea meteorologică de cod galben rămâne valabilă până saptămâna viitoare, mai exact până joi, însă nu există o avertizare hidrologică. „În ultimele 24 de ore au fost înregistrate precipitaţii în cantitate de 12 litri pe metrul pătrat. Pot să vă spun că aria ploilor s-a restrains, iar cotele principalelor râuri din judeţ sunt sub nivelul alarmant", a declarat Călin Fokt purtător de cuvânt la ABA Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite