Târgu-Mureş: Mureşenii au „lasat-o moale“ cu asigurările pentru case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au aflat că asigurările devin obligatorii abia din vară, mureşenii au renunţat să mai încheie poliţe.

O dată ce autorităţile au renunţat la ameninţările cu amenzi, proprietarii au şi uitat că ar trebui să îşi asigure locuinţele împotriva catastrofe naturale.

Dacă în ultimele două săptămâni din 2010 asiguratorii încheiau cel puţin câte zece poliţe pe zi, după data de 1 ianuarie abia dacă se face o asigurare obligatorie pe săptămână. „Românul, ca românul. A înţeles că nu se mai dau amenzi şi nu au mai făcut asigurări. Mai ales că nu se tem de alunecări de teren sau inundaţii, aici în oraş. Rar apare câte unul care să vrea asigurare obligatorie", a declarat Naomi Degeu, broker de asigurări.

Nici alunecarea de teren de la Ocna Mureş, care şocat o ţară întreagă, nu i-a înduplecat pe mureşeni să îşi asigure locuinţele. „Au anunţat la televizor că deocamdată nu mai trebuie. Poate să facem din vară. Şi aşa nu mă interesează pe mine. Credeţi că o să fie alunecare de teren sau inundaţii în Tudor, unde locuiesc eu? Astea sunt afaceri ca să ne ia banii", şi-a vărsat năduful Valentin Mirea. „Aş vrea să îmi asigur şi eu apartamentul, că uitaţi câte se întâmplă. Dar de unde bani? Am auzi ca ar trebui să plătesc 20 de euro. Nu am banii aştia nici acum şi nici la vară", mărturiseşte Ioan Ghiţulescu, pensionar.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite