Târgu-Mureş: Ministrul Borbely a oprit tăierile legale de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a anuntat ca a dat ordin sa se opreasca taierea celor patru hectare si jumatate de copaci de la Sangeorgiu de Mures care urmau sa fie taiate cu aprobarea Directiei Silvice Targu-Mures.

Oficialul de la Bucuresti a aratat ca nu este justificata taierea copacilor din acea zona, in conditiile in care acea suprafata care urma sa se taie reprezinta "plamanul comunitatii care traieste acolo".

"Alaltaieri si ieri am trimis o echipa comuna formata din reprezentanti DSV, Garda de Mediu...La Sangeorgiu de Mures am oprit astazi taierea de copaci pentru ca nu e de ajuns chiar daca se poate justifica din punct de vedere economic sa tai fasii si sa plantezi copaci mai valorosi. Nu este justificat in cazul in care traieste acolo o comunitate. Este de fapt plamanul comunitatii. Sa se taie copaci in alte zone unde nu sunt asa de aproape de o comunitate. Vor fi in alta parte aceste zone de inlocuire a copacilor",a declarat ministrul.

In ce priveste taierea celor 50 de hectare de copaci din Padurea Budiului, Borbely a spus ca acolo va continua actiunea, urmand ca in primavara sa se faca replantari de arbori scrie citynews.ro

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite