Târgu-Mureş: Ministerul Sănătăţii desfiinţează IBCvT Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul SCJU Mureş crede că această comasare a celor două unităţi medicală va fi benefică
Managerul SCJU Mureş crede că această comasare a celor două unităţi medicală va fi benefică

Proiectul propus spre dezbatere de Ministerul Sănătăţii a fost postat pe site-ul oficial încă de vineri seara. Proiectul prevede ca IBCvT Mureş să fie preluat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă realizându-se astfel un spital de grad medical I.

Lumea medicală fierbe după ce Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul oficial un comunicat prin care se descrie proiectul de alipire a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş. De altfel institutul funcţionează deja în clădirea spitalului.

Reprezentanţii Ministerul Sănăţii spun că prin acest proiect se încearcă eficientizarea actului medical, opinie împărtăşită şi de managerul spitalului din Târgu-Mureş. „Circuitul bolnavului se va eficientiza. Vom avea la Târgu-Mureş un spital de gradul I şi vor scădea cheltuielile", a spus Florin Gomotârceanu, directorul Spitalului din Târgu-Mureş.

Managerul unităţii a dat de înţeles că în cazul în care acest proiect va fi votat, personalul medical de la institut nu va avea deloc de suferit. Nu acelaşi lucru se poate spune despre personalul adiministrativ. „Personalul administrativ va fi analizat şi vom proceda în conformitate cu reglementările impuse de minister", a mai spus Gomotârceanu.

Medicul Radu Deac, cel care a înfiinţat institutul în 1995 este reţinut în declaraţii. „Anul trecut au avut un proiect similar de desfiinţarea a tuturor institutelor de boli cardiovasculare şi transplant. Au renunţat la acel proiect, iar acum l-au scos pe acesta. Eu nu vreau să ajungem să ne certăm medicii între noi, dar aş vrea ca acest proiect să fie serios analizat de implementare. Să nu se uite că vorbim de elita medicilor din Mureş şi chiar din România şi de performanţe cum nu s-au înregistrat nicăieri în ţară" a declarat medicul Radu Deac. Pacienţii nu agreează ideea Ministerului Sănătăţii. "Aceşti oameni ştiu un singur lucru: strică tot ce este bun în ţara asta", spune Dan Ioan, un pacient din Sibiu. "Ar fi bine să fie şi ei puşi în situaţia de a avea nevoie de transplant şi apoi să judece", este de părere, Ionel Buta din Bistriţa. "Ar fi bine să rămână aşa cum este acum. Ăştia strică tot ce e bun şi încă mai merge", spune şi Vasilică Bândilă din Brâncoveneşti, Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite