Târgu-Mureş: Medicii protestează în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinre cei mai nemulţumiţi sunt angajaţii de la ambulanţă
Prinre cei mai nemulţumiţi sunt angajaţii de la ambulanţă

Dacă sindicaliştii din învăţământ protestează în stradă sau în faţa instituţiilor de stat, bugetarii din spitale sau de la Casa de Asigurări de Sănătate pregătesc dosare pentru a da în judecată statul.

Oamenii sunt supăraţi pentru reducerea salariilor cu 25 la sută pe care o consideră, de altfel, ilegală. „De la sidicatul Columna au depus acţiuni vreo 200-300 de oameni, iar de la Sanitas vor fi 3.000 de membri care vor avea acţiune în instanţă, atâţia câţi membri de sindicat sunt, din toate spitalele", a declarat Maria Dăndărău, secretar general al CNSLR Frăţia Mureş. Liderul sindical crede că la nivelul judeţului Mureş tot ce înseamnă sistem bugetar şi are sindicate în CNSLR Frăţia va acţiona în judecată statul. „Au făcut acţiune separată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, cel din Sovata, urmează acum Târnăveniul, Luduşul, deci fiind acţiuni mai mari, în funcţie de cum se adună tabelele de la membrii de sindicat", a afirmat Dăndărău.

Secretarul general al CNSLR Frăţia Mureş a mai afirmat că cei din Sindicatul Columna au deja termene de judecată, urmând ca până la finele acestei săptămâni, toţi membrii Sanitas să aibă acţiunile depuse în instanţă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite