Târgu-Mureş: Marş pentru moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de bugetari au mărşăluit astăzi prin centrul Târgu-Mureşului pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva măsurilor de austeritate propuse de guvernul Boc.

Oamenii au luat la rând sediile parlamentarilor mureşeni pentru a-i convinge pe aceştia să voteze favorabil moţiunii. Nu au lipsit insultele aduse preşedintelui Traian Băsescu. „Ăla mic şi ăla chior şi-au bătut joc de popor" şi „Marko Bela nu uita, UDMR nu-i a ta" au strigat grupul mixt de etnici români şi maghiari care ş-au raliat pentru acest protest. „Încercăm să atingem coarda sensibilă a parlamentarilor pentru a vota conform cu doleanţele poporului şi nu aşa cum le dictează partidele" a declarat Iona Săcărea, preşedintele Mureş a Federaţiei Sindicale „Spiru Haret".

Parlamentarii spun că „trebuie să se facă ceva"

Lista cu revendicări a ajuns prin intermdiul protestatarilor şi pe masa deputatului Kellemen Attila. „Sunt de acord că Guvernul ar trebui să-şi schimbe atitudinea în ceea ce priveşte comunicarea cu oamenii şi să spună clar ce îi aşteaptă. Situaţia este destul de critică iar personal cred că trebuie să se facă ceva. Personal cred că s-a greşit în anul 2008 când s-au acordat mult prea uşor unele facilităţi pe care astăzi trebuie să le tăiem", a spus deputatul Kellemen Attila. Şi de acestă dată, pensionarii au fost cei mai vehemenţi în protest. „Pensia noastră este un drept privat nu mai e parte a sistemului bugetar şi nu cred că este constituţional ca aceaste pensii pentru care am muncit cu toţii o viaţă să fie tăiate" a spus Ioan Hasaşiu, preşedintele Sindicatului Pensionarilor Mureş. Replica deputatului Kellemen a venit împăciuitoare, "să lăsăm instituţiile abilitate să constate constituţionalitatea acestei măsuri" a spus parlamentarul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite