Târgu-Mureş: Maraton teatral la "Teatru74"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 trupe de teatru îşi vor da concursul pe scena Teatrului 74. Maratonul teatral este cuprins într-un proiect european în valoare totală de 900.000 de euro

12 trupe, 12 premiere, o singură scenă. Scena Teatrului 74 din Târgu-Mureş va fi gazda mai multor trupe de teatru din ţară care vor juca în premieră piese adaptate din dramaturgia clasică. Proiectul „Practică Teatrală în regiunile Centru şi Nord-Vest este un proiect european iniţiat de „Asociaţia Centrul Multimedia Teatru74 din Târgu-Mureş, are o valoare de 900.000 de euro şi implică trei centre universitare teatrale din Cluj, Sibiu şi Târgu-Mureş. În prima etapă a proiectului s-au realizat câteva workshopuri, cursuri de dramaturgie, regie sau jurnalism teatral. „Suntem pregătiţi să demarăm a doua etapă a proiectului nostru. Este vorba de o perioadă de repetiţii de câteva zile urmând ca mai apoi trupele să-şi prezinte spectacolele în faţa publicului. Menţionăm că acest proiect este inclus în programa şcolară iar artiştii vor beneficia de subvenţii din partea noastră, a organizatorilor", a declarat Theo Marton, unul dintre iniţiatorii acestui proiect.

Câştigătorii participă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

În perioada 28 februarie-16 martie cele 12 trupe de teatru vor face repetiţii pe scena Teatrului 74 urmând ca din 17 martie să înceapă maratonul teatral. „Este vorba de trei zile pline de teatru, trei zile de premiere când cele 12 trupe îşi vor juca rolurile în faţa publicului şi bineînţeles în faţa juriului", a mai spus Theo Marton. Membrii juriului vor fi personalităţi marcante din lumea teatrului şi vor avea o misiune dificilă de a alege trei trupe câştigătoare. Câştigătorii vor primi şi un premiu pe măsură: participarea la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu care se va desfăşura în luna mai.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite