Târgu-Mureş: Mai puţini turişti au vizitat Mureşul în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifra de anul acesta este cu 7.135 mai mică faţă de primele opt luni ale anului precedent. Sighişoara este unul dintre cele mai atractive oraşe mureşene din punct de vedere turistic, fiind unica cetate medievală locuită din Europa

Comparativ cu anul trecut, judeţul nostru a fost vizitat în 2010 de mai puţini turişti decât în 2009. În perioada ianuarie - august 2010, structurile de cazare existente în judeţul nostru au găzduit un total de 132.477 de turişti. Cifra de anul acesta este cu 7.135 mai mică faţă de primele opt luni ale anului precedent. Turiştii prezenţi în 2010 pe meleaguri mureşene au efectuat un număr de 340.876 de înnoptări, cu 24.701 mai puţine faţă de ianuarie-august 2009, durata medie a unui sejur fiind astfel de 2,6 înnoptări de turist. Din numărul total al turiştilor cazaţi în hotelurile şi pensiunile mureşene, 20,3% au fost turişti străini. „Judecând după ţara de origine a turiştilor, ponderea cea mai mare au avut-o cei din Ungaria, dublu faţă de cei din Germania, clasaţi pe locul doi. Judeţul nostru a fost vizitat şi de mulţi turişti din Republica Moldova, Italia, Austria şi Franţa", a declarat Ioan Matei, directorul coordonator al Direcţiei Judeţene de Statistică Mureş.

Sighişoara, oraşul-istorie

În prezent, Sighişoara este unul dintre cele mai atractive oraşe mureşene din punct de vedere turistic. Fiind unica cetate medievală locuită din Europa, minicipiul dispune de un număr de 32 de străzi pe care sunt amplasate imobile declarate monumente istorice. Străzile cu cele mai multe clădiri monument istoric sunt strada Hermann Oberth cu 35 de imobile , strada 1 Decembrie 1918, cu 18 imobile şi nu în ultimul rând, strada Ilarie Chendi cu 24 de imobile monumente istorice. Numeroase imobile de acest gen pot fi întâlnite şi pe străzile Tâmplarilor, Morii, Ştefan Cel Mare, Horia Teculescu, Şcolii şi Bastionului, ca dealtfel pe majoritatea străzilor din Cetatea Medievală a Sighişoarei. În plus, localităţile Saschiz şi Daneş, situate în imediata apropiere a Sighişoarei, sunt recunoscute pe plan local ca fiind unele dintre cele mai frumoase şi îngrijite din Mureş. În ultimii doi ani, prinţul Charles al Marii Britanii a fost prezent la Saschiz în calitate de oficial, dar şi turist, declarându-se încântat de peisajul satulului mureşean.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite