Târgu-Mureş: Mai mulţi „chiriaşi“ ANL, evacuaţi din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Poliţie sunt depuse tot mai multe plângeri de înşelăciune împotriva chiriaşilor
La Poliţie sunt depuse tot mai multe plângeri de înşelăciune împotriva chiriaşilor

Reprezentanţii Primăriei au descoperit nereguli în privinţa respectării contractelor de închiriere. Unii chiriaşi mai au în proprietate şi alte locuinţe, iar alţii le-au subânchiriat altor persoane, deşi acest lucru este interzis prin contact.

Inspectorii Serviciului Locativ, din Primărie, au început deja procerdura de evacuare a mai multor locatari din blocurile construite prin ANL, pe motiv că au încălcat prevederile contractului de închiriere. Este vorba despre chiriaşi care, fie îşi subînchiriază apartamentele ANL altor persoane, fie au în proprietate alte locuinţe, deşi acest lucru este interzis prin contract. „În ceea ce priveşte prima categorie, este greu de dovedit, pentru că titularii contractului susţin că persoanele care locuiesc acolo sunt musafirii lor. La a doua categorie, le-am cerut persoanelor respective o declaraţie notarială că nu deţin o locuinţă în proprietate. Sigur, aici mulţi au văzut că nu prea au de ales şi nu pot recurge la fals în declaraţii sau fals în acte", a declarat Mircea Fărcăşan, şeful Serviciului Locativ.

800 de persoane pe lista de aşteptate

O categorie „aparte" sunt chiriaşii din blocurile ANL care lucrează cu anii în străinătate, iar aparatmentele sunt, practic, nefolosite. În acest sens, reprezentanţii Serviciului Locativ vor să propună adoptarea unui amendament prin care să se prevadă clar ca apartamentele nelocuite să fie retrocedate Primăriei, având în vedere că pe listele de aşteptare pentru un apartament sunt sute de persoane. „Vom căuta să facem un amendament, potrivit căruia chiriaşii să fie obligaţi să predea apartamentul după 3-6 luni de nefolosinţă, în funcţie de cum va decide Consiliul Local. În momentul de faţă, pe lista de aşteptare pentru locuinţele ANL se află în jur  de 700-800 de persoane", a adăugat Mircea Fărcăşan.

„Este strigător la cer ce se întâmplă cu aceste locuinţe!Având în vedere că şi eu am avut un dosar predat în urmă cu patru ani pentru o locuinţă şi până acum nu am primit nimic. Sunt sigur că au fost şi alte persoane care chiar aveau nevoie de locuinţe din sistemul ANL, dar, mai mult ca sigur, stau unele interese în spatele acestor cazuri", a spus Zsigmond István, un târgumureşean care mai speră încă să primească o locuinţă ANL.

Încă şase blocuri ANL

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, s-au demarat deja procedurile de predare a amplasamentelor pentru încă şase blocuri ANL, care vor fi construite pe strada Depozitelor şi alte patru blocuri, ce vor fi construite pe strada 8 Martie. Primele şase blocuri au, în total 120 de apartamente, iar celalalte 80 de apartamente. Lucrările de construcţie vor începe anul viitor. Deocamdată, în Târgu-Mureş există şapte blocuri ANL, cu un total de 251 de apartamente.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite