Târgu-Mureş: La medici de milioane, investiţii de miliarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dotările de la noua clinică sunt printre cele mai bune din ţară
Dotările de la noua clinică sunt printre cele mai bune din ţară

După ce au profesat în condiţii mizere mai bine de 20 de ani, medicii de la clinica Oralo-Maxilo-Facială din Târgu-Mureş au acum un motiv de bucurie. O clinică nou-nouţă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

„Este o bijuterie, ce să vă spun. Nu pot să zic cu siguranţă dar nu cred că mai este una atât de frumoasă la noi în ţară. Promitem că vom avea grijă de acest sediu ca de casa noastră", a declarat copleşit de emoţie şi lacrimi, dr.Kovacs Dezideriu, şeful clinicii.

Toate organele s-au mobilizat pentru construcţia acestei clinici

Clinica Oralo-Maxolo-Facială din Târgu-Mureş funcţiona în condiţii improprii de mai bine de 20 de ani. „Problema este veche şi nu reuşeam să găsim soluţii. Până în 2004 când s-a făcut stomatologia mare de la Universitate iar studenţii care făceau practică aici s-au mutat. Clădirea a rămas liberă aşa că am profitat imediat de acest lucru", a declarat Lokodi Emoke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. Aşa se face că prin ajutor de la Consiliul Judeţean, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş şi Ministerul Sănătăţii s-a renovat şi reutilat clădirea. Astfel în acest moment, noua clinică este nou nouţă şi utilată complet. Clădirea are două etaje, mai multe cabinete dentare, un bloc operator, saloane cu paturi noi şi cu băi în cameră, o sală de curs, camere şi vestiare pentru medici. La subsol, clădirea are o centrală termică proprie, centrală care deserveşte şi clinicii Poli 2. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 26 de miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Mureş doar pentru renovarea clădirii. Aparatura a costat aproximativ 300 de mii de ron, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite