Târgu-Mureş: „Îngheţarea“ anului şcolar se face cu medii încheiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii mureşeni pot pleca liniştiţi în vacanţă, cu mediile încheiate la toate materiile.

Cu toate că liderii sindicali din învăţământ anunţau îngheţarea anului şcolar, cadrele didactice s-au pus pe treabă de câteva zile şi au încheiat situaţia şcolară a tuturor elevilor.
„După protestul care a avut loc în Piaţa Victoriei, s-a luat hotărârea de a se continua cu o altă formă de protest şi anume netrecerea notelor şi calificativelor în catalog şi, implicit, neîncheierea situaţiei şcolare. De asemenea, nu se va lua parte la examene. În consecinţă, sfărşitul de an şcolar va fi blocat. Cei care nu respectă acest lucru fac un abuz“, a declarat Ioan Săcărea, preşedintele Filialei Mureş a Federaţiei Sindicale „Spiru Haret“.

Mediile se încheie în tot judeţul

 „Mediile sunt încheiate aproape în totalitate. Ne-am axat în primul rând pe elevii de clasa a VIII-a, întrucât mâine au şi festivitatea de sfârşit de an. Din punctul meu de vedere, este dreptul fiecărui copil să plece în vacanţă cu situaţia încheiată“, a declarat Reichemberger Ildiko, director adjunct la Gimnaziul de stat „Alexandru Ceuşianu“ din Reghin.
Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la Luduş, Iernut şi Sighişoara. „Mediile se încheie la noi în şcoală pentru că s-a ajuns la concluzia că, neexistând unitate în rândul membrilor de sindicat, nu se poate ajunge decât la o imagine nefavorabilă în faţa părinţilor. În plus, conform fişei postului, fiecare cadru didactic trebuie să încheie situaţia şcolară a elevilor din moment ce şcoala nu mai este în grevă. Altfel, s-ar aduce în discuţie neîndeplinirea sarcinilor“, a declarat Emil Ciurcă, director la Gimnaziul de stat „Aurel Mosora“ din Sighişoara.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite