Târgu-Mureş: Iazul batal al combinatului Azomureş va fi închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Batalul de la Azomureş va fi donat
Batalul de la Azomureş va fi donat

După ce s-au plâns ani de zile de poluarea din jurul combinatului chimic Azomureş, târgumureşenii primesc, în sfârşit, o veste bună. Vechiul iaz batal va fi închis în cel mai scurt timp posibil.

„Combinatul Azomureş are obligaţia de a închide acest iaz, pentru a nu mai fi o sursă de poluare pentru mediul înconjurător. Pentru acesta, ei au fost obligaţi să facă un proiect de închidere şi ecologizare, care, conform legii, a fost supus evaluării de impact", a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, Dănuţ Ştefănescu. „Institutul nostru a efectuat un studiu pentru stabilirea soluţiei pentru închiderea iazului batal, soluţia noastră fiind adoptată de către un inginer proiectant. S-a efectuat şi un studiu de impact şi, în principiu, închiderea iazului respectă normativele impuse de comunitatea europeană. În jurul iazului, mediul prezintă un grad ridicat de poluare. Prin închiderea lui, poluarea se va reduce în timp", a declarat Cristian Ivanciu, reprezentantul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare din România, în cadrul unei dezbateri publice privind închiderea iazului.

Iazul batal de la Azomureş a fost construit şi pus în funcţiune încă în anul 1975, având ca scop depozitarea amestecului compus din produse solide, rezultat în urma procesului tehnologic.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite