Târgu-Mureş: Hipiştii mureşeni, singurii români la concursul din Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă a Clubului de Echitaţie „Scorillo“, formată din trei călăreţi şi opt cai, a plecat aseară spre Cehia, fiind singurii reprezentanţi ai României la concursul hipic de la Pardubicze, care se va desfăşura în acest week-end.

Echipa formată din Viorel Bubău, Silviu Iclănzan şi juniorul Bogdan Milaşcon va începe antrenamentele pentru competiţia, care va dura trei zile, chiar de astăzi. „Concursul de la Pardubicze este primul dintr-un turneu de lungă durată, care are ca scop calificarea cailor şi călăreţilor pentru Campionatele Europene şi pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012“, a precizat Viorel Bubău, preşedintele Clubului Scorillo.
Deşi are doar 16 ani, Bogdan Milaşcon va concura alături de seniori. „Nu e prima oară când concurez cu seniorii, deci nu am emoţii. Voi călări doi cai, pe Aramis şi Hethi Bey“, spune mureşeanul.

Campionate Balcanice, la Târgu-Mureş

Mureşenii pasionaţi de sportul ecvestru vor putea veni la Campionatele Balcanice, care se vor desfăşura în luna iunie la Târgu-Mureş. Aici sunt aşteptate echipaje din Turcia, Bulgaria, Grecia, Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Macedonia. Până atunci însă, hipiştii mureşeni vor fi prezenţi pentru două săptămâni la un alt concurs, de data aceasta la Stuttgart în Germania. „Aici vom participa patru călăreţi, ni se va alătura şi Marina Bubău şi vom concura cu şapte cai. Concursul va fi mai dificil decât cel de la Pardubicze. Din Germania vom pleca la un alt concurs în Austria, apoi la Campionatele  Europene de Juniori şi Tineret şi la Campionatele Mondiale pentru cai tineri ce se vor desfăşura în Franţa“, a mai spus Viorel Bubău.
Baza hipică „Scorillo” şi-a înmulţit recent efectivele de cai, achiziţionând şapte exemplare din Germania.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite